Dome Karukosken Valtatie 13 -lyhytelokuva kuvataan pian – seuraa kuvauksia!

AVAlla nähtävää Dome Karukosken uutta lyhytelokuvaa Valtatie 13 kuvataan 21.–23. heinäkuuta suomalaisissa maisemissa Valtatie 13:n varrella. Facebookin kautta pääset seuraamaan kuvausten etenemistä!

Syksyllä uudelleen lanseerattava AVA-kanava panostaa ohjelmistossaan elämänmakuisiin tositarinoihin. Esimakuna AVAlla nähdään elokuvaohjaaja Dome Karukosken ohjaama lyhytelokuva Valtatie 13, joka kertoo suomalaisten naisten elämästä.

Kokkolassa, Perhossa, Laukaalla, Äänekoskella, Lemillä, Joutsenossa, Lappeenrannassa ja Mäntyharjulla viikonlopun aikana kiertävän kuvausryhmän työtä pääsee seuraamaan AVAn Facebook-sivujen kautta reaaliaikaisesti.

Valtatie 13 on lyhytelokuva, joka seuraa kahden siskoksen Marin ja Johkin matkaa iskelmäprinssin keikalle. Iskelmäprinssiin ihastunut Johki on matkassa rakkautta etsimässä, mutta isosisko Mari kantaa mukanaan salaisuutta. Seikkailujen ja yllättävien kohtaamisten värittämästä matkasta tulee tärkeä niin sisarussuhteen kuin molempien henkiöidenkin kannalta.

Lyhytelokuva käsikirjoitettiin katsojien ja lukijoiden omien tarinoiden pohjalta. Käsikirjoituksesta ja tarinoiden koonnista vastaavat Dome Karukoski sekä mainostoimisto TBWAn luovat suunnittelijat Ilkka Ruotsalainen, Laura Hukkanen ja Jenni Zetterberg. Elokuvan tuotantoyhtiö on Nitro Film

– Koostimme naisten lähettämistä tarinoista juonen, joka on matka kahden naisen sielunmaisemaan. Huomasimme lähetetyistä tarinoista, että naiset halusivat kertoa vapaudesta, elämän nauttimisesta, epävarmuuksistaan, koettelemuksistaan ja rakkaudesta. Päätimme rakentaa sisällön näiden teemojen varaan. Näin ollen elokuva on niin teemoiltansa kuin kohtauksiensakin puolesta naisten luoma. Samanlaista yhdessä löytämistä pyrimme toteuttamaan myös kuvaustilanteissa, Dome Karukoski kertoo.

Elokuvaan on saanut hakea myös avustamaan ja ehdottamaan kuvauspaikkoja. Lähes kaikki kuvauspaikat ja avustavat roolit ovat valittu hakemusten perusteella. Sen lisäksi elokuvaan on hakemusten kautta löytynyt lavastaja ja tuotantoapulaisia. Matkan aikana apulaisia pyritään löytämään lisää.

Kuvausaikataulu

perjantai 21.7. Kokkola ja Perho

lauantai 22.7. Laukaa ja Äänekoski

sunnuntai 22.7. Äänekoski

maanantai 23.7. Lemi, Joutseno, Lappeenranta ja Mäntyharju

Liity AVAn faniksi Facebookissa ja seuraa kuvausten etenemistä AVAn Facebook-sivulla!


Valtatie 13 AVA-kanavalla ke 22.8. klo 19.30.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja