Norjalaisjuoksijan nyrkinisku sivuutettiin IAAF:n tuomaristossa – ”Kumpikaan protesteista ei koskenut Filipiä”

Miesten 1500 metrin alkueräjuoksussa vastustajaa tuuppinut Norjan Filip Ingebrigtsen on mitä todennäköisimmin selvinnyt tapauksestaan ilman jatkoseuraamuksia. Näin ainakin uskoo Norjan yleisurheiluliitto.

Ingebrigtsen antoi torstain juoksun tiimellyksessä vauhtia Etiopian Teddese Lemille. Tapaus näytti tv-ruudussa jopa nyrkiniskulta. Lemi kaatui ja menetti mahdollisuutensa jatkopaikkaan.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n tuomaristo otti tapauksen tutkintaansa, mutta norjalaisten mukaan kyse ei ole Ingebrigtsenin teon rankaisemisaikomuksista.

– Etiopilta ja Australialta tuli protestit, mutta kumpikaan niistä ei koskenut Filipiä, liitto ilmoitti viestissään norjalaismedialle VG-lehden mukaan.

– He pyysivät Lemille lupaa saada juosta välierissä, mutta kukaan ei vaadi Filipiä ulos, viestissä jatketaan.

IAAF suostui pyyntöön sekä Lemin että australialaisen Matthew Ramsdenin osalta. Kumpikin saa siis kisata perjantaina kello 20.05 Suomen aikaa juostavissa semifinaaleissa. Filip Ingebrigtsen ja Lemi juoksevat jälleen yhdessä heti ensimmäisessä erässä.

Kaikesta huolimatta iskua tutkittiin tuomaristossa, mutta norjalaisten siteeraamien oikeudenjakajien mukaan ”Ingebrigtsenin teko näytti tv-kuvassa paljon pahemmalta kuin mitä se oikeasti oli”.

Norjan yleisurheiluliiton Morten Olsenin mukaan protestia Ingebrigtsenin toiminnasta ei tullut illan aikarajaan mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat