Mainos

Disneylle sataa kritiikkiä Simpsonit -sarjan tärvelemisestä – osa vitseistä jää täysin pimentoon

0:51
Michael Jacksonin osuus Simpsonit -sarjasta poistettiin.

Disneyn uusi striimauspalvelu joutui heti myrskyn silmään.

Maaliskuussa uutisoitiin Disneyn ostavan Foxin kaapelikanavat sekä elokuvastudiot. Kaupan myötä rakastettu Simpsonit -sarja siirtyi Disneyn omistukseen.

Disney lanseerasi oman Disney+ -striimauspalvelun Yhdysvalloissa marraskuun alussa. Samalla Simpsonit -faneille tarjottiin mahdollisuus katsoa suosikkisarjan kaikki kaudet samasta palvelusta.

Ilo ei kuitenkaan kestänyt kauan. Fanit huomasivat ikäväkseen, että sarja ei ollut nähtävissä alkuperäisessä 4:3 kuvasuhteessa, vaan se oli rajattu 16:9 -muotoon. Moni sarjan ylhäälle tai alhaalle aseteltu vitsi rajautui täten pois näkyvistä.

Sarjan tekijät ovat tunnettuja piilottamistaan vitseistä, joita katsojat ovat voineet bongata vuosien varrella. Fanit kokivatkin kuvasuhteen vaikuttavan merkittävästi sarjan huumoriin, kun hauskoja kohtia jäi pois.

Simpsonien kuudennella kaudella nähtiin jakso, jossa Bart muovaa sääpallon koulun rehtorin näköiseksi. Sääpallon yläosa näyttää alkuperäisessä kuvasuhteessa takalistolta, mutta Disney+ -versiossa yläosa on rajautunut kokonaan pois.

Massiivisen kritiikin jälkeen Disney ilmoitti faneille julkaisevansa vaihtoehtoisen katselumahdollisuuden sarjan 19 kaudesta alkuperäisessä kuvasuhteessa ensi vuoden puolella. 

Lähde: Vulture

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja