Dingon klassinen kokoonpano sopi riitansa: "Sotakirveet on haudattu"

2:09

Dingon kulta-aikojen kokoonpano esiintyi viimeksi yhdessä 2000-luvun alussa. Tuolloin riidat ajoivat miehet omille teilleen.

Suomirock-yhtye Dingo eli kulta-aikaansa vuosina 1984–1986. Kesällä 2017 yhtyeen tuolloin kasassa ollut klassinen kokoonpano nousee lavoille kesäfestivaaleilla.

Yhtye keikkaili kyseisellä kokoonpanolla 2000-luvun alussa, mutta riitojen myötä jäsenet lähtivät omille teilleen ja Neumann keikkaili vuosikausia erilaisten Dingo-kokoonpanojen kanssa.

– Sotakirveet on haudattu. Kun ikää tulee, sitä huomaa miettivänsä, miten typerää on pitää sellaisia välejä. On parempi jatkaa vain eteenpäin, yhtyeen kitaristi Jouni "Jonttu" Virta, 60, kertoo MTV:lle.

Jonttu sanoo, että yhtyeen jäsenet spekuloivat alussa jollain tavalla myös basisti Jarkko Even mukaan tulolla.

– Sitten funtsittiin, että jos emme saa tätä kokoonpanoa kasaan, emme tee mitään.

Rumpali Juha "Quuppa" Seittonen, 54, kertoo haudanneensa sotakirveet laulaja Pertti Neumannin kanssa jo pari vuotta sitten.

– Olimme silloin yhdessä radiohaastattelussa ja sanoin, että olen henkilökohtaisesti sotakirveet haudannut. Sen kaltaiset kiistat syntyvät siitä, että tehtiin paljon keikkoja ja äijät alkoivat väsyä. Asiat alkoivat kärjistyä, Quuppa sanoo.

– Nyt meillä on ilmeisesti järki mukana keikkamyynnissä emmekä ala tekemään älyttömiä keikkamääriä. Myöhemmin, kun miettii niitä kiistoja, niin siinä on ollut vähän pikkupoikameininkiä, väsymyksestä johtunutta kähinää.

Quuppa kuvailee, että yhtye on nyt pessyt oman likapyykkinsä.

– Nyt meillä oli tällainen suurin piirtein 15 vuoden pesuohjelma. Nyt pyykki on puhdasta ja lähdemme puhtaalta pöydältä liikkeelle.

Katso artikkelin alusta video Dingon pressitilaisuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja