Mainos

Diili-finalisti Helena avautuu vaikeista vuosistaan – liiallinen suorittaminen ajoi masennukseen

1:09

Helena Kastikainen on kulkenut raskaan tien Diilin finaaliin.

Diilin finaalissa nähtävä Helena Kastikainen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt saavuttaa paljon. 27-vuotias Kastikainen on tehnyt töitä 12-vuotiaasta asti. 22-vuotiaana hän oli jo yksi Suomen historian nuorimmista tavaratalojohtajista.

Menestys ei ole kuitenkaan tullut ilmaiseksi, sillä kaksi vuotta sitten Kastikainen uupui. Hänellä todettiin burn out, joka syveni masennukseksi.

Kastikainen kertoo, että uupumuksen taustalla oli pakonomainen tarve suorittaa. Hän on aina halunnut tehdä mahdollisimman paljon ja pysähtyminen on ollut vaikeaa. Tavaratalojohtajana hän tunsi tarvetta näyttää vanhemmille kollegoilleen osaamisensa, jotta häntä ei vähäteltäisi ikänsä vuoksi. Työmäärä oli valtava.

– Välillä tein seitsemänpäiväistä viikkoa ja pitkiä työpäiviä. Se meni niin äärimmilleen, että paloin loppuun.

Kastikainen haluaa puhua kokemuksistaan julkisesti, jotta uupumukseen ja masennukseen liittyviä tabuja saataisiin murrettua. Hän kertoo, että ennen sairastumistaan hänen oli vaikea ymmärtää mielen ongelmia.

– Kun se sattui omalle kohdalle, huomasin, että mieli on rikki. Se on sama asia kuin se, että jalka olisi rikki, mutta siihen ei vaan voi laittaa laastaria.

Kastikainen sai masennukseensa apua ammattilaisilta. Lisäksi hän teki paljon töitä sen eteen, että oppisi viihtymään itsensä kanssa ja puhumaan itselleen kannustavasti.

– Ratkaisevaa oli, että päätin olla itseni kaveri.

Diili MTV3-kanavalla sunnuntaina klo 21.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja