Dianan kampaaja paljastaa ikonisen hiusmallin taustat: "En osannut aavistaa, millainen kohu kampauksesta syntyy"

Hiusguru Sam McKnight suostutteli prinsessa Dianan pätkäisemään kuuluisat kutrinsa lyhyeen malliin. Kampauksesta syntyi niin suuri kohu, että McKnightin vanhemmatkin joutuivat jättämään kotinsa.

Prinsessa Diana on yksi Englannin historian rakastetuimmista monarkeista. Dianan tavaramerkkinä oli hänen ikoninen kampauksensa, jota ihasteltiin ja imitoitiin ympäri maailman.

Tyylin luoja Sam McKnight kertoo uudessa teoksessaan Hair by McKnight hänen ja Dianan ensimmäisestä kohtaamisesta.

McKnight oli palkattu stylistiksi Voguen muotikuvauksiin vuonna 1990. Hänelle oli kerrottu, että kuvattavana on joku erittäin tärkeä. 

– Arvuuttelimme, että se voisi olla Margaret Thatcher, mutta sisään astuikin Diana, kirjassa kerrotaan.

– Huijasin hänelle lyhyet hiukset, sillä piilotin pidemmät suortuvat hänen tiaran alle.

Kävi ilmi, että Diana piti tyylistä. Kuvausten jälkeen Diana kysyi McKnightilta, mitä hän tekisi hiuksille jos saisi vapaat kädet. McKnight vastasi, että hän leikkaisi kaiken pois.

Kaikkien yllätykseksi Diana suostui ja hiukset leikattiin välittömästi.

– Minulla ei ollut aavistustakaan, millainen kohu kampauksesta syntyisi. Siitä tuli etusivun uutinen ja toimittajat piirittivät vanhempieni taloa. Heidän piti muuttaa pois kahdeksi viikoksi, McKnight paljastaa.

Kaksikko ystävystyi ja tapasi viikottain Lontoossa. He katselivat saippuasarjoja samalla, kun McKnight leikkasi Dianan hiuksia.

– Vaikka Diana olikin usein hermostunut, hän oli aina avoin uusille ideoille tyylinsä suhteen.

Lue myös:

    Uusimmat