Prinsessa Dianan veli julkaisi harvinaisen potretin äidistään – uutuusdokumentissa rajuja syytöksiä äitiä kohtaan

9:15
The Crown -sarjan uuden kauden tapahtumat menivät tunteisiin - ovatko nämä prinsessa Dianan elämään liittyneet kohtaukset faktaa vai fiktiota?

Prinsessa Dianan äidistä julkaistu potretti herättää ihastusta kuninkaallisfanien keskuudessa. Äidin ja tyttären välit olivat kuitenkin todella mutkikkaat.

Prinsessa Dianan veli Charles Spencer julkaisi Instagram-tilillään tällä viikolla harvinaisen potretin sisarusten äidistä Frances Shand Kyddista sen kunniaksi, että tämän syntymästä olisi tullut kuluneeksi 85 vuotta. Potretti on maalaus äidin nuoruusvuosilta.

– Hän syntyi Sandringhamissa Norfolkissa täsmälleen samana päivänä, kun kuningas Yrjö V kuoli. Hän menehtyi kolme päivää sen jälkeen, kun hänen ja isäni häistä tuli kuluneeksi 50 vuotta, Spencer kirjoitti kuvan yhteydessä.

Asiasta uutisoivan Daily Mailin mukaan kuninkaallisfanit ovat hullaantuneet jaarlin julkaisusta ja ällistyneet siitä, kuinka paljon Frances muistuttaa tytärtään.

Frances Shand Kydd menehtyi vuonna 2004 68 vuoden iässä. Prinsessa Diana puolestaan kuoli auto-onnettomuuden seurauksena vuonna 1997 vain 36-vuotiaana.

– Kaunis. Nyt näen, mistä Diana oli perinyt tyrmäävän ulkonäkönsä.

– Mikä kaunotar. Muistuttaa kovin paljon Dianaa!

Dianan ja hänen äitinsä välit olivat kuitenkin mutkikkaat, eivätkä he olleet puheväleissä, kun Diana joutui Pariisissa auto-onnettomuuteen ja kuoli.

Prinsessan tapaan myös hänen äitinsä avioitui hyvin nuorena. Frances oli vain 18-vuotias avioituessaan Dianan isän jaarli John Spencerin kanssa vuonna 1954. Pari erosi vuonna 1969, kun Diana oli 8-vuotias. Äiti hävisi eron yhteydessä huoltajuuskiistan Dianasta, Charlesista ja näiden sisaruista Janesta ja Sarahista sekä eron yhteydessä että kaksi vuotta myöhemmin. Frances asui eron jälkeen uuden puolisonsa kanssa Skotlannissa.

Express-lehden mukaan Dianan pitkäaikainen hovimestari ja ystävä Paul Burrell kertoo, että äidin ja tyttären vaikeista väleistä huolimatta äiti kajosi vain kuukausia Dianan traagisen kuoleman jälkeen tämän henkilökohtaisiin kirjeisiin ja tavaroihin.

Burrell kertoo dokumentissa, että seurauksena hän alkoi siirtää jotain Dianan tavaroita Kensingtonin palatsista omaan kotiinsa. Burrellin mukaan Dianan perhe, ja etenkin tämän äiti, olisivat muuten tuhonneet prinsessan muiston.

Hän syyttää dokumentissa heitä siitä, että he yrittivät hankkiutua eroon materiaalista, jonka eivät halunneet koskaan näkevän päivänvaloa.

– Hän näki, kuinka äiti ja sisko repivät hänen kirjeitään ja hävittivät tavaroita. Hänen mielestään kaikki tavarat piti säilyttää Harrya ja Williamia varten, Daily Mailin toimittaja Richard Kay pohti syitä sille, miksi Burrell tahtoi säilyttää Dianan omaisuutta, jota kiikutti kaikessa hiljaisuudessa omaan kotiinsa.

Expressin mukaan poliisi löysi yli 2000 prinsessa Dianalle kuulunutta esinettä ex-hovimestarin kotoa muutama vuosi myöhemmin. Hän sai seurauksena syytteen, mutta oikeusjuttu kaatui yllättäen, kun kuningatar Elisabet kertoi, että Burrell oli ilmoittanut kuningattarelle ottaneensa prinsessa arvoesineet talteen turvallisuussyistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja