Mainos

Deutsche Telekomin ja Telefonican liitolle ei vahvistusta

Saksan teleyhtiön Deutsche Telekomin osakekurssi kipusi aamupäivällä 1,46 prosenttia, kun yhtiön kerrottiin olevan yhdistymässä espanjalaisen Telefonican kanssa. Tiedot kuitenkin kiistettiin varsin nopeasti espanjalaisten toimesta, jolloin DT:n kurssinousu tyssäsi.

Liittoutumiskaavailuista kertoi pörssialan uutisjulkaisu Platow Brief vedoten virallisiin lähteisiin. DT:n tiedotusvastaava Hans Ehnert totesi, ettei yhtiö kommentoi spekulaatioita. Yleisesti DT:n arvellaan etsivän itselleen kansainvälistä kumppania sen jälkeen, kun yritykset lyöttäytyä yhteen Telecom Italian kanssa raukesivat tyhjiin.

Investointipankki Williams de Broen analyytikko Dennis Gross totesi, että Telefonica olisi DT:lle hyvä kumppani, koska espanjalaiset ovat luoneet hyvät asemat Latinalaisessa Amerikassa. Mahdollinen DT:n ja Telefonican yhdistyminen edellyttäisi Saksan ja Espanjan hallituksen hyväksyntää. Telefonica on yksityistetty kokonaan, mutta Espanjan hallitus voi niin sanotun "kultaisen osakkeen" avulla torjua vihamieliset valtaukset. Saksan valtio omistaa edelleen DT:stä enemmistön.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.