"Designer-vagina" voi pilata seksielämän: "Luuletko, että miehet menisivät urologille, joka ei tunne peniksen hermoja tai verisuonia?"

Onko lantionpohjatreenistä hyötyä seksissä? 1:01
Kenen kannattaisi treenata lantiopohjan lihaksia? Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen vastaa.

Alapään esteettisiä leikkauksia tekevillä lääkäreillä ei välttämättä ole tietoa klitoriksen hermotuksesta. Tutkimuksessa hermot olivat suurempia kuin tutkijat olivat olettaneet: niiden läpimitta oli jopa kolme millimetriä!

Täydellisen ulkonäön tavoittelu voi johtaa ilon katoamiseen makuuhuoneessa. Tähän tulokseen tuli Teksasin yliopiston tutkimusryhmä, joka selvitti alapään hermojen sijaintia vaginassa ja vulvassa. Vulvalla tarkoitetaan naisen ulkoisia sukupuolielimiä.

Anatomian ymmärrys vähäistä

Esimerkiksi häpyhuulten pienennysleikkaus on kasvattanut suosiotaan, mutta tutkimuksen perusteella se voi tehdä peruuttamattomia vaurioita nautintokykyyn.

Tutkijoiden mukaan naisanatomian tuntemus on vielä vähäistä, mikä tarkoittaa, että alapään esteettisiä leikkauksia tekevät lääkärit eivät välttämättä ole tietoisia alapään hermojen sijainnista.

– Hermot ovat suuria, pinnassa ja siten hyvin alttiita vammoille, jos et tiedä, mitä teet, tutkimusta tehnyt Paul Pin kommentoi.

Hermojen koko yllätti tutkijat

Tutkimuksessa havainnoitiin kymmentä vainajaa, jotka olivat luovuttaneet ruumiinsa tutkimuskäyttöön. Naiset olivat kuollessaan olleet 43–88-vuotiaita.

Tutkijoiden mukaan seksuaalisia tuntemuksia välittävät klitoriksen hermot sijaitsevat noin kuusi millimetriä ihon alla. Hermot olivat suurempia kuin tutkijat olivat olettaneet: niiden läpimitta oli jopa kolme millimetriä.

Tutkijoiden mukaan klitoriksen anatomian tuntemus olisi kosmeettisen kirurgian alalla hyvin tärkeää, mutta kirjallisuutta aiheesta on kuitenkin olemassa vain vähän.

"Luuletko, että miehet menisivät urologille, joka ei tunne peniksen hermoja tai verisuonia?"

Paulin oma tytär Jessica kävi 18-vuotiaana häpyhuulten muovausleikkauksessa ja menetti sen seurauksena tunnon klitoriksestaan.

– En tuntenut kehoani tai ymmärtänyt ulkoisen tuntemuksen menetyksen suuruutta, koska oletin, että "taian" piti tapahtua sisällä vaginassa, Jessica kuvaili haastattelussa.

Naisen mukaan ulkoisia sukuelimiä ei yleensä kuvailla aktiivisina, seksin aikana toimivina eliminä.

– Luuletko, että miehet menisivät urologille, joka ei tunne peniksen hermoja tai verisuonia? Eivät todellakaan, ikipäivänä. Mutta jostain syystä naisille kelpaa lääkäri, joka lähestyy vulvaa kuin se olisi toimimaton, eloton asia, nainen napauttaa.

Lue myös:

    Uusimmat