"Vanha mantra on nyt vanhentunut" – klitoriksen ainoa tehtävä ei olekaan tuottaa nautintoa?

Asiantuntijan raportin mukaan klitoris on yhtä tärkeä sekä lisääntymisen että nautinnon kannalta.

Pitkään on oletettu, että klitoriksen tehtävä on lähinnä tuottaa nautintoa seksin aikana. Nyt vaikuttaa siltä, että klitoriksen tehtävät ovat paljon monimutkaisempia kuin voisi olettaakaan, kertoo Eurekalert.

Clinical Anatomy -lehdessä julkaistun raportin mukaan klitoris on yhtä tärkeä sekä lisääntymisen että nautinnon kannalta.

Sheffieldin yliopistossa työskentelevän Roy J. Levinin  mukaan klitoriksen stimulointi lähettää viestin aivoihin, ja se saa aikaan mahdollisen raskauden kannalta tärkeitä toimintoja naisen lisääntymiselimissä.

Vanha mantra "on nyt vanhentunut"

Reaktiot, kuten veren virtauksen lisääntyminen vaginaan, kohdunkaulan asentomuutokset ja vaginan kostuminen, tarjoavat spermalle optimaaliset olosuhteet hedelmöittymistä ajatellen. Klitoriksen rooli lisääntymisessä onkin Levinin mukaan tärkeä.

Levinin mukaan esimerkiksi joissain kulttuureissa toteutetut naisten ympärileikkaukset haittaavat ja vammauttavat myös naisen lisääntymiskykyä.

– Vanha mantra siitä, että klitoriksen ainoa tehtävä on tuottaa seksuaalista nautintoa, on nyt vanhentunut, Levin toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja