Mainos

Demokratiapalkinto jaettiin tänä vuonna kolmen kesken

Oikeusministeriön tämänvuotisen Demokratiapalkinnon sai kolme kumppanuutta edistänyttä toimijaa tai toimintatapaa.

Nyt neljättä kertaa myönnettävä palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa, ja se jaettiin palkittavien kesken.

Kumppanuuskeskus on sosiaali- ja terveysalan järjestöjen ja yhdistysten yhdessä rakentama kehittämis- ja toimintakeskus Oulussa. Turussa toimivan DaisyLadies ry:n tavoitteena on parantaa Suomeen muuttaneiden naisten asemaa ja lisätä heidän osallisuuttaan suomalaisessa yhteiskunnassa. Yhteistyökumppanuus ikääntyneitä opastavien tietotekniikkatoimijoiden välillä on usean toimijan käynnistämä verkosto, joka edistää ikäihmisten digitaalista osallisuutta.

Demokratiapalkinnon kriteerit täyttäviä ehdotuksia saatiin 44. Yksi voittajista valittiin yleisöäänestyksellä ja kaksi palkinnon saajaa valitsi raati, jonka jäseninä olivat jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen ja näyttelijä, professori Elina Knihtilä.

Ehdotusten esikarsinnan teki suunnitteluryhmä, johon kuuluivat oikeusministeriö, valtiovarainministeriö, Suomen Kuntaliitto, Suomen Yrittäjät ja Maaseutupolitiikan neuvosto.

Demokratiapalkinnolla on tarkoitus nostaa esille esimerkkejä käytännöistä, jotka ovat vahvistaneet kumppanuuteen perustuvaa toimintakulttuuria. Palkinnolla halutaan samalla kiittää kumppanuuksien kehittämisen parissa työskenteleviä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.