Sitran Ratkaisu 100 -kilpailu ratkeaa – palkintona miljoona

Sitran Ratkaisu 100 -kilpailu ratkeaa – palkintona miljoona euroa 6:53

Sitran Ratkaisu 100 -kilpailu huipentuu tänään. Onnellinen voittaja tai voittajat kuittaavat itselleen miljoona euroa.

Kilpailussa on kehitetty ratkaisuja, jotta ihmisten osaamista ja kykyjä voitaisi tunnistaa ja hyödyntää entistä paremmin.

Avoimeen ratkaisijahakuun vastasi 231 tiimiä. Raati valitsi niistä 15 parasta. Loppusuoralle päässeitä tuettiin konkreettisiksi ratkaisuiksi puoli vuotta.

Huomenta Suomessa vierailleet Sitran yliasiamies Mikko kosonen ja kilpailuraadin vetäjä, Suomen Saksainstituutin johtaja Laura Hirvi sanovat, että kilpailussa haaste näyttää ennen kaikkea sitä, että kaikilla suomalaisilla on osaamista. Siihen täytyisi vain uskoa.

Palkinto on mittava, mutta se ei ole kekkereiden järjestämiseen.

– Miljoonaa ei anneta huvitteluun ja hurvitteluun. Miljoona euroa on tarkoitettu voittajaratkaisun kehittämiseen. Se tiimi tai ne tiimit, jotka tänään voittavat, saavat sen miljoona euroa ratkaisun kehittämiseen, Kosonen muistuttaa.

Kososen mukaan yksi kilpailun kriteereistä oli nimenomaan toteuttamiskelpoisuus.

Samantyyppisiä kilpailuja on järjestetty ulkomailla paljonkin. Erona niihin on se, että nyt ei etsitä teknistä vempainta tai laitetta.

– Finaalissa oli 15 ratkaisua. Esimerkiksi kehitysvammaisille suunnattu työpajamalli, tutkijoille suunnattu ratkaisu tai maahanmuuttajille suunnattu koodauskoulu, Laura Hirvi sanoo.

Kilpailun voittajan julistaa tänään presidentti Sauli Niinistö.

 

Lue myös:

    Uusimmat