Koura-gaalan pääpalkinto Pöllölaaksoon – kolme MTV Uutisten ohjelmaa palkittiin

MTV Uutisille kolme Koura-palkintoa 0:40
Katso video: Koura-palkinnot jaettiin taas.

Koulutusrahasto Koura on jakanut palkintoja ja kunniamainintoja MTV:n ja Ylen omatuotantoisille ohjelmille.

MTV Uutisten Asian ytimessä -ohjelman juttu Ukrainassa haavoittuneesta suomalaistaistelijasta sai pääpalkinnon Uutiset ja ajankohtaiset ohjelmat -kategoriassa. Insertin toimittaja oli Raija Kantomaa.

Palkintolautakunnan mukaan Ukrainassa haavoittunut suomalaistaistelija kertoo sodan kauhuista tavalla, jota Suomessa mediassa ei tätä ennen ollut juurikaan nähty.

– Ennen kaikkea haastateltu sotilas summaa sodan raadollisuutta omilla kasvoillaan suoraan ja kaartelematta, palkintolautakunta tähdentää.

– Suomalaistaistelija kertoo, miksi vapaaehtoiset lähtevät Suomesta saakka Ukrainaan. Haastattelun kerronta on taitavaa ja jutun sisältö panee ihmisen pohtimaan, kuinka nopeasti kuolema saattaa yllättää taistelutilanteessa.

Kunniamaininnat Uuden lajin metsästäjille ja Vaaleihin Tommolan kanssa -ohjelmasarjalle

Vaaleihin Tommolan kanssa -ohjelmasarjan ensimmäisellä kaudella esiteltiin eduskuntavaaleihin osallistuvien puolueiden puheenjohtajia. Ohjelmasarja sai Uutiset ja ajankohtaiset -sarjassa kunniamaininnan.

Kouran palkintoraati oli ilahtunut erityisesti siitä, että eduskuntavaaleja käsitellään uudella, hieman rennommalla otteella.

– MTV Uutisten kevennystoimittajan Mika Tommolan käsittelyssä lämpenee jäykempikin puoluejohtaja, kun ensin mennään yhdessä hyiseen veteen ja sitten saunaan, palkintoraati sanoo perusteluissaan.

– Liturgiaa laukovista poliitikoista kuoriutuukin ihmisiä, jotka puhuvat paheistaan, rakkaudesta tai politiikan teatterista. Tätä ette vaalitenteissä näe!

Ohjelmasarjan tuottaja oli Terhi Romo ja sen toimitti Mika Tommola.

Merenneitouinnista tahitilaiseen tanssiin

Urheilu ja live -kategoriassa kunniamaininnan sai Uuden lajin metsästäjät. Ohjelmasarjassa kannustettiin katsojia mitä erilaisimpien kuntourheilulajien pariin. Sarjassa esiteltiin muun muassa tahitilaista tanssia, pickleballia, kendoa ja merenneitouintia.

Ohjelmasarjan toimitti ja tuotti Jonna Hellgren, mutta oman erityispanoksensa sarjaan toi sen kuvaaja Pete Näsman, joka pani itsensä likoon monissa inserteissä.

Kouran palkintoraati piti erityisesti toimittajan ja kuvaajan yhteistyöstä.

– Kuvaaja–toimittaja-työpari onnistuu valtavan hyvin innostamaan ihmisiä aloittamaan kuntoilun. Toimittajan ja kuvaajan yhteistyö on livenomaisessa tilanteessa saumatonta ja he ovat tilanteessa läsnä mainiolla tavalla.

– Ihmisläheisellä ja autenttisella tavalla tehty sarja luo esimerkin siitä miten iloista ja mokailevaa uuden kuntoilulajin kokeileminen voi olla.

Koura jakoi palkintoja lähes 170 000 eurolla

Koura-palkinnot ovat Suomen suurimmat tv-, radio- ja verkkosisällöille jaettavat rahapalkinnot. Koura jakoi palkintoja viime vuoden ohjelmille lähes 170 000 euron edestä kaikkiaan 115 henkilölle.

Rahat palkintoihin Koura saa MTV:n ja Ylen omatuotantoisista ohjelmista Kopiostolle tilitetyistä tekijänoikeusmaksuista.

Palkinnoista päätti kahdeksanhenkinen raati, jossa on edustajia MTV:stä, Ylestä, Journalistiliitosta, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitosta sekä Suomen Näyttelijäliitosta että Suomen Muusikkojen Liitosta. Kouran sivistystekopalkinnosta päätti puolestaan Suomen kansallisoopperan ja -baletin pääjohtaja Gita Kadambi.

Palkintojen lisäksi Koura jakaa kulu- ja työskentelyapurahoja sekä apurahoja seminaarien ja ryhmäopetuksen järjestämiseen.

Lue myös:

    Uusimmat