Demokraattien voimanainen Nancy Pelosi ei halua nostaa virkarikossyytettä Trumpia vastaan: "Hän ei ole sen arvoinen"

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies, demokraattien Nancy Pelosi ei haluaisi nostaa virkarikossyytettä presidentti Donald Trumpia vastaan. Pelosin mielestä syytteen nostamiseen tarvittaisiin siihen "erittäin painava syy".

Pelosi sanoi lehtihaastattelussa, että syytteen nostaminen vain jakaisi maata entisestään, eikä presidentti Trump ole "sen arvoinen", että riski kannattaisi ottaa.

Pelosi kertoi näkemyksiään Washington Post-lehden maanantaina julkaisemassa kattavassa haastattelussa.

– Olen miettinyt tätä paljon. Syyte kuitenkin jakaisi maata. Kyseessä pitäisi olla jotakin todella vakavaa, joka koskettaisi yli puoluerajan, Pelosi toteaa.

"Trump ei sovi presidentiksi"

Puhemiehen mielestä Trump ei kutenkaan ole sopiva henkilö maan korkeimpaan postiin millään mittapuulla, ei älyllisesti eikä eettisesti.

Pelosin näkemykset eivät tulleet varsinaisena yllätyksenä, vaan hän on aiemminkin viitannut siihen, ettei presidentin virkasyyte ole välttämättä paras vaihtoehto.

Nyt asia nousi uudelleen esiin, kun edustajainhuoneen oikeusvaliokunnan puheenjohtaja Jerrold Nadler ilmoitti uusista tutkinnoista, joilla selvitetään onko presidentti Trump syyllistynyt virkarikoksiin kuten virka-aseman väärinkäyttöön tai korruptioon.

Monien demokraattien mielestä republikaanit onnistuivat aiemmin torppaamaan tutkinnan.

Asian tiimoilta kuullaan kymmeniä ihmisiä, kuten Trumpin kampanjaan osallistuneita henkilöitä, perheenjäseniä ja Valkoisen talon henkilökuntaa.

Lue myös:

    Uusimmat