Nyt se varmistui: Virkasyytteen laatiminen Trumpia vastaan alkaa

2:46
Joko Donald Trumpin palli heiluu? Näin arvioi asiantuntija kaksi viikkoa sitten.

Yhdysvalloissa edustajaihuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi sanoo, että edustajainhuone alkaa laatia virkasyytettä presidentti Donald Trumpia vastaan.

Pelosin mukaan Trumpin vallan väärinkäyttö poliittisen edun tavoittelemiseksi pakottaa syytteen nostoon.

Edustajainhuone äänestää myöhemmin syytteen nostamisesta. Demokraateilla on edustajainhuoneessa enemmistö. Oikeudenkäynti käydään aikanaan senaatissa.

–  Panoksena on demokratiamme. Presidentti ei jätä meille muuta mahdollisuutta kuin toimia, Pelosi sanoo BBC:n mukaan.

Pelosin lausunto tuli päivä sen jälkeen, kun edustajainhuoneen lakivaliokunta alkoi pohtia mahdollisia syytteitä republikaaneja edustavaa Trumpia vastaan.

–  (Trump) on syyllistynyt vallan väärinkäyttöön, horjuttanut kansallista turvallisuuttamme ja vaarantanut vaaliemme koskemattomuuden, Pelosi sanoi.

Valkoisen talon tiedottaja Stephanie Grisham kehotti Twitterissä demokraatteja häpeämään, kun nämä käynnistivät virkarikossyytteen nostamisen.

Grisham toisteli presidentin aiempia kommentteja sanoen, että Trump odottaa innolla "reilua oikeudenkäyntiä senaatissa", kun edustajainhuone on äänestänyt syytteen noston puolesta. Republikaaneilla on senaatissa enemmistö.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja