Mainos

Delfiini Näsi kuoli Särkänniemessä

Särkänniemen 35-vuotias naarasdelfiini Näsi on jouduttu lopettamaan kroonisen maksasairauden vuoksi.

Tauti todettiin vuonna 2008. Siitä lähtien jatkuneiden hoitojen ansiosta Näsi voi pitkään hyvin, mutta sen kunto heikkeni elokuun aikana. Hoitavat eläinlääkärit totesivat sairauden edenneen niin pitkälle, ettei hoitoa ollut enää mielekästä jatkaa.

– Olemme kaikki erittäin murheellisia Näsin kuoleman johdosta, sanoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä tiedotteessa.

– Sairaus todettiin Näsillä jo aiemmin. Se sai säännöllistä lääkitystä ja oli viime aikoihin asti hyvässä kunnossa.

Delfiinit ovat yksilöllisiä niin luonteeltaan kuin oppimiseltaankin. Hoitajiensa mukaan Näsi omaksui uusia asioita laumansa jäsenistä ehkä jopa eniten. Luonteeltaan ahkera ja rauhallinen Näsi oli myös elokuussa 1993 syntyneen Leevi-delfiinin emo.

Muut Särkänniemen pullokuonodelfiinilauman jäsenet ovat Veera (naaras, synt. 1978), Delfi (uros, synt. 1980), Leevi (Näsin ja Delfin jälkeläinen, uros, synt. 1993) ja Eevertti (Veeran ja Delfin jälkeläinen, uros, synt. 1996).

Särkänniemen Delfinaario aloitti toimintansa vuonna 1985, jolloin Näsi, Veera ja Delfi tuotiin sinne Meksikonlahdelta Floridasta. Leevi ja Eevertti ovat syntyneet Särkänniemen Delfinaariossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.