Mainos

Juonikas dekkarikirjailija käräytti murtomiehet

Ei kahta ilman kolmatta, dekkarikirjailija Christian Rönnbacka mietti kun viime viikonloppuna varkaat olivat murtautuneet kahdesti hänen mökilleen Vihdissä.

Hautalehto-dekkareista tunnettu Rönnbacka työskenteli aiemmin poliisina ja viimeiset kymmenen vuotta vakuutusetsivänä.

- Olin ajatellut, että sinne voidaan keikka tehdä, Rönnbacka kertoo. Mökkitien poikki oli ketju ja tontin rajalla vielä pressu osoittamassa yksityisaluetta.

- Riistakamerankin oli asentanut, eikä siellä oikeastaan omaisuuttakaan ollut. Moottorisaha ja taljajousi kyllä, mutta ne menivät laiskuuden piikkiin kun en viitsinyt niitä joka kerta pois kantaa.

Valokuva perjantaiaamuna

Viime perjantaina aamuseitsemän aikaan riistakamera oli lähettänyt valokuvan murtomiehestä. - Nukuin, enkä huomannut sitä heti. Kuvissa näkyi kaksi miestä.

Rönnbacka ajoi aamupäivällä mökilleen ja huomasi sorkkaraudan jäljet mökin ovessa. Murtomiehet eivät olleet päässeet kuitenkaan mökkiin sisään. Saunarakennukseen ei ollut edes yritetty.

Rönnbacka ryhtyi miettimään murtoyritystä. Tekoaika oli erikoinen, eikä varkaiden varustuskaan ollut kummoinen.

Keikka ei vaikuttanut baltialaisten ammattivarkaiden työltä, vaan pikemminkin hetken mielijohteelta paikallistuntemusta omaavilta rosvoilta.

Rönnbacka teki rikosilmoituksen poliisille.

Uusi kuva sunnuntaiaamuna

Sunnuntaiaamuna riistakamera hälytti uudestaan aamukahdeksan maissa. Enää varkaat eivät yrittäneet päämökkiin, vaan saunaan. Riistakameran kello on kuvissa talviajassa.

Saunasta lähti mukaan uusi moottorisaha, taljajousi ja muuta tavaraa noin tuhannen euron arvosta.

- Ryhdyin miettimään juttua rosvojen aivoilla. Ajattelin, etteivät malta olla käymättä päämökissä.

Rönnbacka kävi siirtämässä kameraa parempaan paikkaan. Hän sääti myös asetuksia niin että kuva tulisi tekstiviestinä.

- Kannattaa muuten hankkia sellainen riistakamera, joka lähettää kuvat heti ennen kuin se mahdollisesti rikotaan. Kamerat ovat toimivia ja kustannustehokkaita. Suosittelen sellaisia asiakkaille vakuutusdekkarin työssäni.

Hän odotteli illan mökissä, mutta kun mitään ei tapahtunut Rönnbacka ajoi kotiin.

Kamerahälytys yöllä

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä hieman kello yhden jälkeen riistakamera lähetti Rönnbackan kännykkään valokuvan. Suttuisessa kuvassa näkyi valonlähde ja hetken tutkittuaan Rönnbacka päätteli, että kyseessä ovat varkaat.

- Soitin hätäkeskukseen, vedin luotiliivit päälle ja lähdin paikalle.

Varkaiden auto seisoi mökkitiellä ketjun luona. - Autossa väijyyn jätetty neitokainen veteli zetaa. Oli kaiketi sammunut.

Poliisin koirapartio ehti paikalle ja lähti mökille. Rönnbacka jäi autolle.

- Seuraavaksi kuulin asianmukaista käskytystä, mutta toinen kavereista oli pinkaissut pakoon. Kyllä lämmitti mieltä, kun poliisikoiralle annettiin ”irti”-komento.

Rönnbacka otti kännykkäkameralla vielä kuvan varkaita vievästä poliisimaijasta.

Poliisitutkinnassa kävi ilmi, että tekijät olivat lähiseudulta ja huumetaustaakin oli. Yksi mies oli kaikilla kolmella murrolla sama, mutta kumppani vaihtui.

Moottorisaha ja muut tavarat jäivät kateisiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.