"Dear Jaakko..." – Europol etsi maiden etsityimpiä rikollisia postikortein: Tempaus palkittiin

Europol kehitti viime vuonna kampanjan, jonka avulla pääsisi helpommin Euroopan etsityimpien rikollisten jäljille: se etsi heitä sähköisillä postikorteilla. Nyt tuo kampanja palkittiin Digital Communication Awardilla, Europol tiedottaa.

Viime vuonna käynnistyneessä kampanjassa EU-maiden poliisiviranomaiset 21 jäsenmaasta lähettivät sähköisiä postikortteja maidensa etsityimmille rikollisille. Postikorteissa poliisi kertoi etsivänsä rikollista ja pyysi tätä ilmoittautumaan poliisille.

Kampanja oli ilmeisen hyvä lähestymistapa rikollisten löytämiseen, sillä sen avulla vangittiin kolme etsittyä. 

Myös suomalaiselle petoksista ja väärennöksistä etsintäkuulutetulle Jaakko Nurmiselle omistettiin kampanjassa oma postikorttinsa.

Myös toinen kampanja ehdolla

Europol oli kilpailussa ehdolla myös toisella kampanjallaan. Siinä yleisöä pyydetään nettisivuilla julkaistujen kuvien avulla tunnistamaan ja paikantamaan esine, joka on liittynyt lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttötapaukseen. Kampanja avulla on poliisi on voinut kaventaa uhrien ja syyllisten määrää etsinnässä.

Tähän mennessä kampanja on tuottanut jo yli 22 000 vinkkiä, ja sen avulla seitsemän lasta ja yksi syyllinen on tunnistettu.

The Digital Communications Awards on kilpailu, jonka järjestää berliiniläinen Quadrigan ammattikorkeakoulu.

Lue myös:

    Uusimmat