Mainos

Europol etsii suomalaista Jaakkoa humoristisessa kampanjassa – "Joulupukki haluaa sinut takaisin"

Suomalainen petoksia ja väärennöksiä tehtaillut Jaakko Ilari Nurminen on päässyt humoristiseen kampanjaan Euroopan etsityimpien rikollisten löytämiseksi.

Europolin ja kansainvälisesti etsintäkuulutettujen tavoittamiseksi perustetun ENFAST-verkoston (European Network of Fugitive Active Search Teams) kampanjalla pyritään pääsemään Euroopan etsityimpien rikollisten jäljille. Suomea kampanjassa kyseenalaisesti edustava Nurminen on etsintäkuulutettu petoksista ja väärennyksistä. Viranomaiset uskovat Nurmisen hyötyneen rikoksista yli 100 000 euron verran.

Kampanjaan kuuluu yhteensä 21 virtuaalista postikorttia, joissa humoristisesti käsitellään niin rikosten tekomaata kuin poliisin toivetta tavoittaa etsintäkuulutettu henkilö. Korttien yhteydessä on myös mahdollisuus lähettää suoria yleisövihjeitä epäillystä.

Euroopan etsityimpien rikollisten EU Most Wanted -lista on viranomaisten mukaan johtanut 36 etsintäkuulutetun rikollisen pidättämiseen listan julkaisusta vuonna 2016 lähtien. Pidätyksistä ainakin kymmenen on tehty yleisövihjeiden perusteella.

Loput postikortit löytyvät täältä.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja