Mainos

Dean-hurrikaani vahvistui nelostason myrskyksi

Deanin kiusaamilla Karibian saarilla sähköt ovat poikki, puita on kaatunut runsaasti ja kattoja on repeytynyt irti.

Voimakkuudeltaan nelostason hurrikaaniksi kasvanut Dean etenee parhaillaan Karibian merellä. Hurrikaanituulet ovat nousseet nopeudeltaan 215 kilometriin tunnissa.

Eilen Dean-hurrikaani aiheutti tuhoja Karibian merellä sijaitsevilla St.Lucian ja Martiniquen saarilla. Viranomaiset ovat raportoineet muun muassa maanvyörymistä ja kaatuneista puista, jotka ovat katkoneet sähkölinjoja monin paikoin. Myös kattoja on repeytynyt irti. Lisäksi yhden ihmisen kerrotaan hukkuneen.

Hurrikaani on tehnyt tuhoa myös banaaniplantaaseille, jotka työllistävät yli 10 000 ihmistä Martiniquen saarella.

Voimistuvan hurrikaanin reitillä olivat seuraavina Yhdysvaltain Neitsytsaaret ja Puerto Rico, mutta niiden pitäisi säästyä suoralta iskulta. Sitten Dean jatkanee matkaansa suoraan kohti Jamaikaa. Se sivuaa Haitia, Dominikaanista tasavaltaa ja Kuubaa. Myrskyn ennustetaan iskeytyvän alkuviikosta Meksikoon Jukatanin niemimaalle.

Erinin jälkiä siivotaan

Deanin kulkua seurataan Yhdysvalloissa tarkkaan, sillä sen reitin ennakoidaan kulkevan Jukatanilta kohti Yhdysvaltain rannikkoa ja Texasia.

Hirmumyrskyn pelätään keräävään lisää voimaa Meksikonlahden erittäin lämpimiltä vesiltä, ennen kuin se iskeytyy Yhdysvaltoihin.

Texasissa Deania odotellaan huolestuneina, sillä Corpus Christin ja Houstonin alueilla siivotaan yhä torstaisen trooppisen myrskyn Erinin jälkiä. Erinin aiheuttamissa rankkasateissa ja ukkosmyrskyissä on kuollut ainakin neljä ihmistä. Myrskyn aikana yksinomaan Houstoniin satoi parin tunnin aikana yli kymmenen senttimetriä vettä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.