Danielle luuli kärsivänsä "äitiysaivoista" – kyseessä olikin aivoihin levinnyt syöpä

2:39

Vuonna 2012 Danielle Dickiltä löytyi luomi, jossa oli syöpäkasvua. Myöhemmin syöpä levisi hänen aivoihinsa.

Huolestuttaako ihosyöpä? Yllä olevalla videolla esitellään, millaiset luomet ovat harmittomia!

Deakinin yliopiston tutkimuksen mukaan "äitiysaivot" ovat todellinen ongelma. Joskus äidin hajamielisyydeksi kuitatut oireet voivat kuitenkin kertoa paljon vakavammasta ongelmasta. Daniellen tapaus on todiste tästä.

"Lääkäri olisi voinut pelastaa hänet"

Vuonna 2012 Danielle Dickiltä löytyi luomi, jossa oli syöpäkasvua. Se poistettiin. Kaiken piti olla kunnossa.

– Ajattelimme "no, ei se ole mitään". Jos dermatologi olisi tunnistanut taudin oikein, luulen, että se olisi voinut pelastaa hänet, Daniellen mies Tyler kertoo People-lehdelle.

Pari kuitenkin jatkoi elämäänsä ja sai lapsen. Vuonna 2017 Danielle tuli uudelleen raskaaksi; pian kävi ilmi, että hän odotti kaksosia.

– Olimme sokissa. Olimme silti jännittyneitä ja hyvin yllättyneitä. Mutta huhtikuussa 2017 Daniellella alkoi olla vaikeuksia puhua, Tyler muistaa.

Lääkärin mukaan Daniellen vaivat olivat vain oire "raskausaivoista"

Danielle sekoili sanoissaan, mutta lääkärin mukaan hän kärsi vain "raskausaivoista" – lievästä unohtelun ja hajamielisyyden tilasta, jonka moni äiti tunnistaa omasta elämästään.

Pari uskoi diagnoosin aluksi, mutta sitten Daniellella alkoi olla vaikeuksia lauseiden muodostamisessa. Hän meni lääkäriin, ja Daniellen keho kuvattiin. Hänen aivoistaan löytyi kolme massaa.

Daniellella diagnosoitiin melanooma. Se on muita ihosyöpiä vakavampi tauti. Aivoissa olevat massat olivat melanooman aiheuttamia.

"Hän oli kaunis koko ajan, loppuun asti"

Danielle joutui aivoleikkaukseen ja sädehoitoon ollessaan vielä raskaana. Pari oli huolissaan vauvojen terveydestä, mutta myös Daniellen tila huononi. Synnytys käynnistettiin etuajassa, jotta Danielle pääsisi hoitoihin, joita ei raskaana oleville voitu antaa.

Lapset syntyivät kesällä 2017.

– Se oli vaikeaa, mutta olimme silti onnellisia... Danielle halusi varmistaa, että saattaisi vauvat maailmaan turvallisesti, Tyler sanoo.

Danielle sai viettää lastensa kanssa yhdeksän kuukautta. Sitten, noin vuosi diagnoosin jälkeen, hän vaipui koomaan.

– Hän oli laihtunut melkoisesti. Hän menetti sädehoidon vuoksi hiuksensa. Hän oli täydellisen kaunis, ja hän oli kaunis koko ajan, loppuun asti. Lopussa olimme vain me kaksi. Se oli vaikeinta aikaa koskaan, Tyler sanoo.

"Danielle oli vahvempi kuin minä"

Rankan taistelun lopuksi Danielle menehtyi.

– Joka päivä on niin monia hetkiä, kun käännyn kertoakseni hänelle jotakin, tai lähettääkseni hänelle viestin. Teimme kaiken yhdessä. Haluan, että hänen tarinansa tunnetaan, että jokainen kuulee sen. Jotta voimme rohkaista ihmisiä käymään säännöllisesti ihotautilääkärillä tarkistuttamassa ihonsa, Tyler sanoo.

– Danielle oli vahvempi kuin minä. Hän taisteli koko matkan loppuun asti. Hänellä ei koskaan ollut huono asenne. Emme koskaan puhuneet lopusta. Hän oli paras ystäväni.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja