Daniel Ricciardon palkanalennukselle jatkoa: Renault leikkaa palkkojaan ja sulkee Englannin-tehtaansa

2:57
McLarenin Zak Brown kertoi C Moren Urheilusuorassa synkän ennusteen F1-tallien tulevaisuudesta.

F1-tehdastalli Renault on ilmoittanut siirtävänsä osan henkilökunnastaan lyhyempään työviikkoon ja sulkevansa Britannian Enstonessa sijaitsevan tehtaansa toukokuun loppuun asti koronaviruspandemian aiheuttaman taloustilanteen takia.

Renault ilmoitti jo viime viikolla, että tallin tähtikuljettaja Daniel Ricciardo on suostunut palkanalennukseen osana yhtiön säästötoimia. Nyt on muun henkilökunnan vuoro.

Työntekijät Ranskan Viry-Châtillonissa tekevät vajaata työaikaa 12 viikon ajan. Tähän toimeen Renault ryhtyi jo huhtikuun alussa, mutta nyt annetun ilmoituksen mukaan ajanjakso voi joko pidentyä tai lyhentyä olosuhteista riippuen.

Sen sijaan Britannian Enstonessa sijaitseva tehdas pysyy kokonaan suljettuna toukokuun loppuun asti. Palkkoja leikataan 80 prosenttiin normaalista, mikä on suurin sallittu pudotus Isossa-Britanniassa. Palkanalennus koskee myös Renault’n johtoa.

Tallipäällikkö Cyril Abiteboulin mukaan kaikki koronaviruspandemian aiheuttamien sulkutoimien vaikutuksia on vielä mahdoton mitata, mutta sitä odotellessa Renault'n on ryhdyttävä tarvittaviin toimiin.

– Joudumme käyttämään parhaamme mukaan kaikkia saatavilla olevia keinoja tämän pitkittyneen epävarmuuden ja toimettomuuden jakson aikana samalla, kun suojaamme tiimiä, jonka olemme rakentaneet viimeisen neljän vuoden aikana, Abiteboul sanoo Renault’n tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja