Renault ryhtyi toimenpiteisiin koronaviruksen aiheuttaman talousahdingon lievittämiseksi –"Suojelemme koko tallia"

1:43
Koronaviruspandemia iskee kovaa myös F1-sarjaan ja sen talleihin.

Renault on lomauttanut Enstonessa ja Viry-Chatillonissa sijaitsevissa tehtaissa työskenteleviä työntekijöitään koronaviruksen vuoksi.

F1-kauden käynnistyminen on lykkääntynyt jo useammalla kuukaudella koronaviruspandemian aiheuttaman leviämisriskin vuoksi. Tilanne on aiheuttanut monille talleille taloudellisia vaikeuksia. Nyt myös Renault on tarttunut toimeen tilanteen hillitsemiseksi.

Renault on sulkenut Englannin Enstonessa sijaitsevan tehtaansa kokonaan ja lomauttanut kaikki työntekijät 31. toukokuuta asti. Renault on hakenut Iso-Britannian hallitukselta tukirahoitusta, jotta se pystyisi säilyttämään ainakin 80 prosenttia työntekijöidensä palkasta.

Ranskan Viry-Chatillonissa Renault ryhtyy osa-aikaisen ohjelman 12 viikon ajaksi. Renaultin tallipäällikkö Cyril Abiteboul myöntää tilanteen haastavuuden, mutta talli tekee kaiken voitavansa.

– Meidän täytyy käyttää kaikkia käytössä olevia toimenpiteitä, jotta pääsemme läpi tästä pitkittyneestä epävarmuuden ja toimettomuuden ajanjaksosta. Samalla suojelemme koko tallia, jota olemme rakentaneet viimeisen neljän vuoden ajan, Abiteboul kertoo tallin tiedotteessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja