Daniel Ricciardo palasi tuskanhetkeensä: "Olin valmis lyömään kyynärpääni seinän läpi"

Renault'lle siirtynyt mutta vielä viime kauden Red Bullilla ajanut F1-kuski Daniel Ricciardo kokee, että hänen sesonkinsa "hullut kuusi ensimmäistä kisaa" muotoilivat koko loppuvuoden kulun.

Ricciardo napsi noiden kisojen aikana kauden ainoat kaksi voittoaan, mutta muutoin sesongin alku oli melkoista hullunmyllyä. 

– Kun tätä ajattelee, voitin kaksi kuudesta, mutta niissä neljässä muussa oli aina jotain draamaa, Ricciardo kertaili Autosportille.

Heti kauden ensimmäisessä kisassa Ricciardon kotimaassa Australiassa nähtiin "draamaa". Aussikuski sai kolmen lähtöruudun rangaistuksen ajettuaan liian kovaa harjoituksissa punaisten lippujen aikana. Tämä otti koville.

– Melbournessa sain rangaistuksen ennen kuin kausi edes alkoi, joten olin jo valmis lyömään saamarin kyynärpääni seinän läpi, Ricciardo murjaisi.

Melbournen aika-ajon viides sija vaihtui kahdeksanteen lähtöruutuun, josta Ricciardo onnistui parsimaan itsensä kisassa neljänneksi.

Seuraavat kaksi kisaa olivat vuoristorataa.

– Bahrainissa kisani oli ohi yhden kierroksen jälkeen. Kiinassa voitin upealla tavalla.

Bakussa Ricciardo kolaroi Red Bull -tallikaverinsa Max Verstappenin kanssa taistelussa nelossijasta, ja kummankin kilpailu meni pilalle.

– Kaikki me tiedämme, mitä tapahtui Bakussa, Ricciardo kuittasi.

Ja taas mentiin.

– Barcelonassa pyörähdin turva-auton takana (loppusijoitus viides), ja sitten voitin Monacossa.

– Niin hyvät kuin ensimmäiset kuusi kisaa olivat, ne tavallaan muotoilivat koko vuoden. Hulluus jatkui.

Verstappen reilusti edelle

Ricciardo kärsi loppukauden aikana valtavasti tekniikkaongelmista ja vajosi MM-pisteissä reilusti Verstappenin taakse. Australialainen oli lopulta 170 pinnallaan MM-sarjan kuudes, kun taas Verstappen keräsi 79 pistettä suuremman potin ja oli neljäs.

Ricciardo lopetti sanojensa mukaan kauden puolivälissä tilastovertailun tallikaveriinsa ja teki tekniikkamurheiden keskellä vain parhaansa.

– Ehkä pystyisin päihittämään hänet, mutta jos en, sillä selvä ja taistelisin taas toisena päivänä, Ricciardo luonnehti.

Murheellisen loppukauden aikana seinäänlyöntikin nähtiin, kun Yhdysvaltain keskeytyksen jälkeen Ricciardo löi nyrkkinsä läpi kuskien huoneen seinästä.

Lue myös:

    Uusimmat