Dan Brownin Inferno vihdoin valkokankaalle – ohjaaja myöntää tasapainoittelevansa hölmöilyn rajalla

Da Vinci -koodi sekä Enkelit ja demonit -elokuvat saavat jatkoa tulevana perjantaina ensi-iltansa saavassa Inferno-elokuvassa. Kyseessä on kolmas Dan Brownin romaaniin perustuva elokuva.

Professori Robert Langdonin roolissa seikkailee jälleen Tom Hanks ja Infernon on ohjannut Ron Howard.

Ohjaaja myöntää STT:n haastattelussa, että lennokkaassa viihdetrillerissä tasapainoillaan hölmöilyn rajalla. 

– Logiikkakysymykset ovat toinen asia. Dan Brown aloittaa aina provosoivalla idealla, eikä hän häpeile ottaa viihteellisyydestä kaikkea irti.   

Kirjailija Dan Brownin tarinoissa ei edes tavoitella perinteistä uskottavuutta ei edes tavoitella. Siitä seuraa haaste elokuvantekijöille. 

– Romaani on hyvin erilainen laji kuin elokuva. Brown rakentaa kirjoissaan logiikkasiltoja, ja voi myös ohittaa ne ovelasti. Elokuva taas etenee eri tavalla, ja meidän työmme on keksiä, miten sen saa toimimaan.    

Infernossa Tom Hanksin hahmo, tohtori Robert Langdon herää Italian Firenzessä sairaalassa muistinsa menettäneenä ja salamurhaaja kannoillaan. Suuri osa elokuvasta kuvattiin Firenzessä.

– Kaupungin historia tulee elokuvaan ikään kuin alitajuisesti. Syntyy toimintaelokuvalle tärkeä välittömyys, mutta on myös aito paikan tuntu, Howard kuvailee. 

Muutaman tunnin kuluttua Langdon on jo syvällä salaperäisen miljardöörin suunnitelmassa. Salaliiton taustalla on huoli maapallon ylikansoituksesta.

– Hyvä salaliittoteoria houkuttelee puoleensa. Se on hyvää draamaa, Howard luonnehtii.  

(STT, Kalle Kinnunen)

Lue myös:

    Uusimmat