Cristal Snow joutui järkyttävän nettikiusaamisen kohteeksi Hengaillaan-ohjelman vuoksi: "Voisi luulla, että olisin murhannut jonkun"

8:14
Taiteilijasisarukset Cristal Snow ja Viivi Huuska avautuivat lapsuudestaan MTV:lle 2021.

Cristal Snow on yksi uuden Hengaillaan-ohjelman kilpailijoista.

Uusi livemusiikkia että tietokilpailua yhdistävä Ylen Hengaillaan-viihdeohjelmaan on otettu vastaan kovan kritiikin kera sosiaalisessa mediassa.

Pilottijaksossa kilpaillut drag-artisti ja juontaja Cristal Snow kertoo Instagramissa osallistuneensa ohjelman kuvauksiin hyvillä mielin. Artisti kertoo kuitenkin joutuneensa täysin asiattoman nettikiusaamisen uhriksi ohjelman tiimoilta.

– Saaduista kommenteista päätellen voisi luulla, että eilen olisin murhannut jonkun. Sen verran vakava paikka Suomessa on tehdä viihdettä, artisti kirjoittaa.

– Homofobiaa, naisvihaa. Kaikennäköistä ala-arvoista nimittelyä koska, pilasin kuulemma uuden viihdeohjelma olemalla itseni. Yritin kertoa vitsejä ja olla hauska. Ilmeisesti epäonnistuin. Olen myös tyhmä ja minulla ei ole minkäänsortin yleistietoa. Njaa. Rumakin. V*tun friikki. Yes! Aina!

Cristal Snow'n mukaan kisaaminen otettiin tosissaan, mutta huumorin sävyttämänä. Kuvausten jälkeen artisti kertoo olleensa harmistunut siitä, että tippui ohjelmasta.

– Mutta sen jälkeen lukea kaikki henkilökohtainen ryönä mitä sain oli kyllä lannistavaa. Kirjoitelkaa mitä kirjoittelette omilla sivuillanne ja keskustelupalstoilla, siihen teillä on oikeus, mutta on se kyllä huolestuttavaa kuinka jollain on tarve tulla nimittelemään toista heidän henkilökohtaiseen sosiaaliseen mediaan. Menisitteko te huutelemaan jonkun postiluukusta ’V*tun ruma *#*£+’? Onko sellainen käytös ok? 

Myös ohjelma otti kantaa Instagram-sivuillaan asiattoman kommentoinnin vaarallisuuteen.

– Valitettavasti ensimmäisen jakson Hengaillaan kilpailijoihin on kohdistunut runsaasti asiatonta kommentointia ja kiusaamista. Tällainen käytös ei ole missään tapauksessa sopivaa missään yhteydessä. Ei somessa eikä missään muuallakaan, ohjelman tiimi muistuttaa

– Jokainen kilpailija ja yhtye tuo ohjelmaan oman persoonansa ja heittäytyy suorassa lähetyksessä kilpailemaan yleissivistyksellään. Tällainen vaatii rohkeutta ja sen haukkumista emme hyväksy. Hengaillaan ei hyväksy homo- tai transfobiaa, seksismiä, rasismia, vamman, terveydentilan tai muun ihmisen ominaisuuden tai sukupuolen perusteella syrjimistä, häirintää, tai muutoin asiatonta toimintaa tai kommentointia.

Lisäksi tiimi muistuttaa, että Hengaillaan on hyvän mielen leikkimielinen visailuohjelma ja ohjelmana vasta alussa.

– Olemme tehneet yhden jakson ja itsekin huomanneet asioita, jotka eivät toimineet parhaalla mahdollisella tavalla. Reagoimme asialliseen palautteeseen ja otamme siitä opiksemme. Asiallinen ohjelmaan kohdistuva kritiikki on aina tervetullutta ja auttaa meitä tekemään parempaa televisiota. Sitä saa ja pitää antaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja