Lapsiasiavaltuutettu MTV Uutisille: Jos Suomi haluaa toimintakykyisiä aikuisia, nyt on panostettava lapsiin ja nuoriin

2:11
Jos Suomi haluaa toimintakykyisiä aikuisia, nyt on panostettava nuoriin, vaatii lapsiasiavaltuutettu.

Jos Suomi haluaa toimintakykyisiä aikuisia, nyt on panostettava lapsiin ja nuoriin, vaatii lapsiasiavaltuutettu MTV Uutisten haastattelussa. Elina Pekkarinen varoittaa päättäjiä leikkaamasta lapsilta ja nuorilta. 

– Suomi on kriittisessä kohdassa. Väestön määrä kokoajan vähenee. Vähenevät ikäluokat pitäisi saada mahdollisimman terveinä kasvamaan aikuisuuteen. Tämä tiedostetaan ajatuksen ja juhlapuheiden tasolla, mutta teot saattavat olla aika erilaisia, Pekkarinen toteaa.

– Nyt kun talous kiristyy, yhteiskuntana pitäisi tehdä päätös, että lapsilta, nuorilta ja lapsiperheiltä ei leikata, vaan kaikin keinoin huolehditaan siitä, että he pysyvät hyvinvoivina, jotta yhteiskuntamme pysyisi kasassa jatkossakin.

"Aika investoida lapsiin"

Leikkaamisten sijaan nyt olisi investointien aika, toteaa asiantuntija.

– Jos me halutaan pitää Suomi hyvinvointivaltiona, toimintakykyisenä ja tuottavana maana, niin meidän täytyy investoida lasten koulutukseen ja yleiseen mielenterveyteen ja fyysiseen hyvinvointiin. Ilman sitä meillä ei kyllä ole jatkossa kovin hyvinvoivia tai toimintakykyisiä aikuisia, toteaa lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen.

Pekkarinen luettelee huomattavia ongelmia lasten ja nuorten oikeuksien toteutumisessa, yhtenä esimerkkinä tästä ovat lastensuojelun kaltoinkohtelut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja