Cowboy-hattuisia puluja ilmestyi Las Vegasin kaduille, mutta kukaan ei tiedä miksi – eläinsuojeluyhdistys huolissaan lintujen terveydestä

0:43
Las Vegasin kaduille ilmestyi puluja cowboy-hatuissa – eläinsuojeluyhdistys sai kiinni yhden hattupäisistä linnuista

Las Vegasissa, Yhdysvalloissa on ihmetelty kaupunkiin hiljattain ilmestyneitä puluja, joilla on päässään pienet cowboy-malliset hatut. Sosiaalisessa mediassa linnut ovat herättäneet ihastusta, mutta myös huolia eläinten terveydestä.

Ensimmäiset havainnot hattupäisistä kesykyyhkyistä, eli tuttavallisemmin puluista, saatiin reilu viikko sitten.

Tähän mennessä havaintoja on tehty kahdesta eri pulusta. Sosiaalisessa mediassa ne on jo ehditty myös nimeämään. Takavuosien tv-sankarin kunniaksi nimetyllä Gluck Norrisilla on päässään punainen hattu, ja Coo-lamity Janen hattu on pinkki.

Myös kolmannesta, ruskeahattuisesta pulusta on tehty vahvistamattomia näköhavaintoja.

Paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen mukaan hatut on liimattu lintujen päähän. 

– Kun näimme ne [linnut] tänään, hatun ympärillä näkyi irronneita höyheniä liimassa. Se on ehdottomasti huolestuttavaa, yhdistyksen työntekijä Mariah Hillman kertoi The Guardianille.

Yksi linnuista saatiin kiinni

Tällä viikolla yhdistys on onnistunut saamaan kiinni yhden linnuista. Hatun punaisen värin perusteella se vaikuttaisi olevan Cluck Norris. Se vaikuttaa olevan muutoin kunnossa, mutta hattu vaikuttaa olevan tukevasti kiinni päässä.

– Jahtasimme häntä verkon kanssa parin tunnin ajan. Liikutin verkkoa hitaasti ja puhuin niille, jotta ne tottuisivat ääniimme, Mariah Hillman kertoi CNN:lle pyydystyksestä.

Nyt yhdistys yrittää saada kiinni myös Coo-lamityn Janen, jotta se voidaan tutkia.

Rodeo kiistää olevansa asian takana

Kenelläkään ei ole vielä tietoa, kuka liimailee hattuja Las Vegasin pulujen päähän. Las Vegasin poliisi sanoi viikko sitten, että asia ei tällä hetkellä kuulu poliisille.

Jotkut asukkaat ovat veikanneet sitä kiertävän rodeon mainoskampanjaksi. Rodeosta ollaan kuitenkin kielletty New York Timesille, että sillä olisi mitään osuutta asiaan.

Ei ole selvää, minkälaista ainetta hattujen kiinnittämiseen on käytetty, eli sisältääkö se myrkyllisiä aineita.

Ornitologi Charles Wallcot arvioi, että hattu saattaa mahdollisten iho-ongelmien lisäksi haitata lintujen kykyä nähdä ylhäältä päin syöksyviä petolintuja.

Las Vegasin asukkaat ja sosiaalisessa mediassa asiasta kiinnostuneet ihmiset ovatkin käyneet väittelyä siitä, pitäisikö puluista olla innoissaan vai huolissaan.

Joidenkin mielestä pulut vaikuttavat videoilla onnellisilta. Kaikkien mielestä se ei kuitenkaan riitä perusteluksi tällaiseen tempaukseen.

– Ihmisten pitäisi oppia pitämään näppinsä erossa eläimistä, totesi eläinsuojeluyhdistyksen Hillman. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja