Cooper-koiralla harvinainen selkärankasairaus: "Näyttää kuin sillä ei olisi niskaa"

1:05
Videolla keskustellaan koiran hankkimisesta. Mitä se oikein vaatii?

Amerikankettukoira Cooper kärsii harvinaisesta geneettisestä selkärankaviasta. Eläinsuojeluviranomaiset löysivät koiran hylättynä läheltä pentutehtailusta epäiltyä maatilaa. Nyt Cooperilla on uusi koti.

2-vuotiaalla amerikankettukoira Cooperilla on harvinainen geneettinen selkärankavika, jonka vuoksi sen nikamat ovat yhdistyneet ja puristuneet kasaan. Tämän vuoksi koira on kooltaan vain puolet siitä, mitä kyseisen rodun hauvat normaalisti ovat. Syynä selkärankavikaan on sukusiitos.

Hylättiin pentuna 

Daily Mailin mukaan eläinsuojeluviranomaiset pelastivat Cooperin vuonna 2017. Koira löytyi Halifaxista Virginiasta läheltä maatilaa, jolla epäiltiin pentutehtailusta. Viranomaiset arvelevat, että Cooper hylättiin, koska syntymävian takia sitä olisi vaikea myydä. Cooper vietiin Secondhand Hounds -kenneliin Minnesotaan.

Myöhemmin koiralle löytyi uusi koti, kun Elly Keegan ja miehensä Andy adoptoivat sen. Heillä oli ennestään kolme koiraa, Skylar, Waylon ja Tuva.

Selkärankavika vaikuttaa liikkumiseen

Elly perheineen on pyrkinyt tekemään Cooperin elämästä mahdollisimman mukavaa. Vamman vuoksi koira ei esimerkiksi voi kävellä kovilla pinnoilla tai käydä pitkillä lenkeillä. He ovat saaneet tukea Secondhand Hounds -kenneliltä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Cooperin selkärankassa on kiertymiä. Se on sulautunut yhteen niskasta ja takamuksesta. Näyttää kuin sillä ei olisi niskaa, ja jos se haluaa katsoa taakseen, sen pitää kääntyä kokonaan.

Vastoinkäymisiä terveyden kanssa

Elly kertoo, että koiran kanssa ei ole aina ollut helppoa. Kerran se putosi ja sen niska murtui viidestä kohdasta. 

Ellyn mukaan koiran kivut palasivat taas muutama kuukausi sitten ja sillä todettiin luuydintulehdus. Hänen mukaansa Cooperin rankaongelmien takia tauti oli vaarallinen, mutta se saatiin kuriin antibiooteilla.

– Se oli myös leikkauksessa, jonka vuoksi tarpeiden tekeminen sujuu hieman paremmin, Elly kertoo.

"Onnellinen koira"

Vaikeuksista huolimatta Cooper on Ellyn mukaan onnellinen koira. Hänen mukaansa se saa paljon huomiota tuntemattomilta. Elly kertoo, että Purduen yliopisto miettii parhaillaan, ottavatko tutkijat sen mukaan koirien selkärankavikoja käsittelevään tutkimukseen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Monet samasta vaivasta kärsivät koirat lopetetaan, mikä on hyvin surullista, Elly toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja