Connor McDavid osui ensi kertaa lähes kuukauteen – NHL-supertähden uskomaton putki säilyi elossa

Päävalmentajaansa viime viikonloppuna vaihtanut Edmonton Oilers venyi 4-1-voittoon New York Islandersista jääkiekon NHL:ssä Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä.

Suurista odotuksista huolimatta syksyllä sukeltanut Oilers otti voiton tutun tähtikaksikon voimin. Saksalaishyökkääjä Leon Draisaitl rohmusi pisteet 1+3, kun hänen kanadalaisaisaparinsa Connor McDavid teki maalin (video alla) ja alusti toisen. 

McDavidille tehot olivat helpotus. NHL:n kirkkaimmalla tähdellä oli alla peräti kahdeksan ottelun ja lähes kuukauden mittainen maaliton putki – olkoonkin, että hän oli kaksi peliä sivussa tuona aikana.  

Lisäksi hän vältti pisteillään NHL-uransa ensimmäisen yli kolmen peräkkäisen ottelun mittaisen täysin tehottoman jakson. Tilasto on huima, sillä McDavid on pelannut urallaan lähes 600 runkosarjaottelua.

McDavidilla on nyt kasassa 12 ottelussa pisteet 3+9=12. Draisaitl on kerännyt 19 (6+13) pistettä 14 ottelussa. 

Oilers oli voittanut vain kolme alkukauden 13 ottelustaan ennen kuin antoi lähtöpassit päävalmentajalleen Jay Woodcroftille sunnuntaina. Tilalle tuli Kris Knoblauch, jolla ei ole aiempaa valmennuskokemusta NHL:stä. 

Lue myös:

    Uusimmat