Oilers-hirmu vastasi Jari Kurrin temppuun 36 vuoden takaa – suomalaislegendan NHL-ennätys pian vaarassa

Tulosruutu: Leon Draisaitl hurjasteli neljä maalia, mutta Edmonton Oilers hävisi.

Saksalaishyökkääjä Leon Draisaitl mätti neljä maalia Edmonton Oilersille, mutta joukkue hävisi jääkiekon NHL:n pudotuspelien 2. kierroksen avausottelun 4-6 Vegas Golden Knightsille. 

Pääkuvan videolla Leon Draisaitlin maalihurjastelun ja Vegasin voiton huippuhetkiä. 

Draisaitl osui kahdesti avauserässä ja kahdesti päätöserässä. Edellisen kerran Oilers-pelaaja oli tehnyt neljä maalia samassa pudotuspeliottelussa huhtikuussa 1987. Asialla oli tuolloin suomalaishyökkääjä Jari Kurri, joka onnistui tempussa kahdesti Oilers-urallaan.

Lisäksi neljän maalin Oilers-pelaajia pudotuspeleissä ovat Mark Messier, Wayne Gretzky ja Glenn Anderson

Draisaitlilla on kasassa jo 11 osumaa ja neljä syöttöpistettä kevään pudotuspeleissä, vaikka hän on pelannut vasta seitsemän ottelua.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Yhden playoff-rutistuksen maaliennätys (19) on Kurrin ja Reggie Leachin nimissä. Jos Draisaitl pysyy kunnossa ja Oilers menee pitkälle, tuo ennätys on totisesti vaarassa.  

Vegas-sarjan avauspelin ratkaisuhetki nähtiin heti Draisaitlin 3-3-tasoituksen jälkeen. Isäntien Ivan Barbashev ja Chandler Stephenson nostivat Vegasin 5-3-johtoon, mihin Oilers ei pystynyt enää vastaamaan. Jack Eichel iski kiekon vielä tyhjään maaliin.  

Neljällä voitolla ratkeavan sarjan toinen ottelu pelataan Las Vegasissa Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä.  

Lue myös:

    Uusimmat