Mainos

Comptelilta tulosvaroitus

Ohjelmistotalo Comptel laskee vuoden 2001 kasvuarviotaan operaattoreiden vaikeutuneen markkinatilanteen ja yleisen epävarmuuden takia.

Comptelin liikevaihto vuoden 2001 tammi-syyskuulta tulee ennakkotietojen mukaan olemaan 48-49 miljoonaa euroa ja kannattavuus käyttökatetasolla ylittää 30 %. Kulurakenne on kolmannella neljänneksellä ollut suotuisa, mutta liikevaihto jää ennakoidusta, koska muun muassa palveluiden ja volyymipohjaisten lisenssipäivitysten liikevaihto jää ennakoitua pienemmäksi. Samoin operaattoreiden päätöksenteko uusien tilausten osalta on edelleen pitkittynyt.

Koko vuoden 2001 osalta Comptel arvioi tuotepohjaisen liiketoiminnan liikevaihdon kasvun olevan noin 0-10 prosenttia (aiemmin noin 20 prosenttia). Alentuneen liikevaihtoennusteen vuoksi Comptel arvioi käyttökatemarginaalin olevan yli 20 prosenttia vuonna 2001 (aiemmin yli 30 prosenttia). Loppuvuoden heikentyneestä kannattavuudesta huolimatta yhtiön rahoitusasema säilyy vahvana.

Syinä kasvuennusteen laskemiselle ovat vallitseva epävarma markkinatilanne ja ennakoitua heikompi kolmas neljännes. Yhtiöllä on käynnissä useita sopimusneuvotteluja suurten operaattorien kanssa. Comptelin noudattaman lisenssien konservatiivisen tuloutuskäytännön takia loppuvuoden uusien lisenssien myynti ei olennaisesti lisää vuoden 2001 liikevaihtoa. Yhtiöllä on valmiudet sopeuttaa kustannuksia, mikäli tilauskanta ei kehity suotuisasti.

Yhtiö tarkentaa loppuvuoden näkymiä kolmannen neljänneksen tuloksen julkistuksen yhteydessä 22.10.2001.

Yhtiön johdon näkemykset vuoden 2002 mediaattorimarkkinoiden kasvusta ja Comptelin markkina-asemasta säilyvät ennallaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.