Coloradon homobaariampumisesta epäillyn syytteissä yli 300 syytekohtaa – joukossa murhia, murhan yrityksiä ja viharikoksia

1:09
Ampuminen tapahtui marraskuun lopussa Colorado Springsissä Club Q -homoklubilla.

Ampumisessa kuoli viisi ihmistä, mutta murhasyytteitä on yhteensä kymmenen. Yhdysvalloissa käytäntö ei ole epätavallinen.

Yhdysvalloissa Coloradossa viime kuussa tapahtuneesta yökerhoampumisesta epäillyn syytteet sisältävät 305 syytekohtaa.

Ampumisessa kuoli viisi ihmistä, joista jokaista kohti on kaksi murhasyytettä, toinen tarkoituksellinen ja toinen äärimmäisestä välinpitämättömyydestä johtuva. Kummastakin voi saada elinikäisen vankeustuomion ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen.

Yhdysvalloissa ei ole epätavallista, että syyttäjät nostavat useita syytteitä samasta rikoksesta. Niin kutsuttu syytteiden kasaaminen lisää tuomion mahdollisuutta tapauksissa, joissa valamiehistö ei pidä tiettyä syytettä tilanteeseen sopivana ja saattaisi sen vuoksi jättää syytetyn tuomitsematta.

Ampuminen tapahtui Colorado Springsissä Club Q -homoklubilla, ja siinä myös haavoittui parikymmentä ihmistä. Syytteissä on muun muassa yli 80 murhan yritystä, kymmeniä Coloradon lainsäädännössä viharikoksia vastaavia rikosnimikkeitä ja kymmeniä pahoinpitelyjä.

22-vuotias epäilty on ollut kiinni otettuna ampumisesta asti. Hän näyttäytyi oikeudessa tiistaina kuulemassa syytteet.

Tapahtuneen jälkeen julki on tullut monenlaisia tietoja epäillyn kaoottisesta elämästä, epävakaasta lapsuudesta sekä vanhempien päihdeongelmista.

Asian valmistava käsittely on määrä järjestää helmikuun lopulla. Syyttäjän mukaan oikeudenkäynti valamiehistön edessä järjestetään mahdollisesti vasta vuonna 2024.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja