Mainos

Colin Firth liittyi näyttelijöiden boikottiin – ei aio työskennellä enää Woody Allenin kanssa

Colin Firth on viimeisin tähti, joka ilmoitti julkisesti ettei aio työskennellä elokuvaohjaaja Woody Allenin kanssa enää.

Englantilainen Oscar-palkittu näyttelijä Colin Firth ilmoitti torstaina 18. tammikuuta, ettei aio työskennellä yhdysvaltalaisen elokuvaohjaajan Woody Allenin kanssa enää. 

Taustalla syytökset seksuaalisesta hyväksikäytöstä

57-vuotias näyttelijä esiintyi Allenin elokuvassa Magic in the Moonlight vuonna 2013, vuosi ennen kuin Allenin tytär Dylan Farrow puhui ensimmäistä kertaa julkisesti hänen isänsä toimesta tapahtuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Firthin ilmoitus tuli samana päivänä, kun Dylan Farrow antoi ensimmäisen televisiohaastattelun, jossa hän puhui syytöksistään isäänsä kohtaan. 32-vuotias Farrow syyttää Allenia seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka tapahtui hänen ollessaan seitsemänvuotias.

Farrow, joka on yksi Allenin kolmesta adoptiolapsesta hänen entisen kumppaninsa Mia Farrow'n kanssa, esitti syytöksensä julkisesti ensimmäistä kertaa vuonna 2014. Allen on kiistänyt kaikki syytökset, jotka nousivat pintaan ensimmäistä kertaa jo vuonna 1992 hänen erotessaan Mia Farrow'n kanssa.  

Kovasanainen kolumni

Allenin toinen adoptiopoika Ronan Farrow otti myös kantaa asiaan kirjoittamalla syksyllä 2017 aiheesta kovasanaisen kolumnin Hollywood Reporteriin. Kirjoituksessaan hän pohti seksuaalisen hyväksikäytön väitteitä ja tuomitsi median siitä, ettei Allenilta kysytä syytöksistä tai näyttelijöiltä siitä, miksi he työskentelevät hänen kanssaan. 

Allen totesi vastauksessaan kolumnille, ettei hänellä ole minkäänlaista mielenkiintoa sitä kohtaan. Hänen mukaansa asia tutkittiin perusteellisesti jo vuosia sitten.

– Kun tämä syytös tehtiin ensimmäisen kerran 25 vuotta sitten, viranomaiset tutkivat sen perinpohjin. Lopputulos oli, ettei hyväksikäyttöä koskaan ollut tapahtunut. Sen sijaan he pitivät todennäköisenä, että haavoittuvaista lasta oli koulittu kertomaan tarinaa hänen vihaisen äitinsä toimesta riidanhaluisen eron aikana.

Kiistanalaisuus ohjaajan ympärillä on päätynyt uudestaan laajan keskustelun aiheeksi sen jälkeen, kun syytökset seksuaalisesta hyväksikäytöstä elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin toimesta järisyttivät Hollywoodia syksyllä 2017.

Tähdet ovat tuominneet

Suuri määrä näyttelijöitä on viime aikoina ilmoittanut julkisesti, että he katuvat Allenin kanssa työskentelyä. Maanantaina 15. tammikuuta näyttelijä Timothée Chalamet ilmoitti lahjoittavansa palkkansa Allenin elokuvasta A Rainy Day in New York seksuaalista häirintää vastaan taisteleville järjestöille. Myös näyttelijät Greta GerwigRebeca Hall ja Mira Sorvino ilmoittivat hiljattain, etteivät tule työskentelemään hänen kanssaan enää.

Dylan Farrow on todennut, ettei hän ole vihainen näyttelijöille, jotka ovat työskennelleet hänen isänsä kanssa. Hän haluaa kuitenkin, että he tiedostavat osallisuutensa.

– Toivon, että erityisesti koska monet heistä ovat olleet Me Too -kampanjan sekä Time's Up -järjestön äänekkäitä tukijoita, he ymmärtävät osallisuutensa. Ja että ehkä pitäisivät itseään vastuullisina siitä, kuinka he ovat antaneet tämän hiljaisuuden kulttuurin heidän toimialallaan jatkua. 

Lähde: People

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.