Nämä naiset kieltäytyvät työskentelemästä Woody Allenin kanssa – "Jos olisin tiennyt silloin, en olisi näytellyt elokuvassa"

Mira Sorvino ja Greta Gerwig eivät sanojensa mukaan aio enää koskaan työskennellä elokuvaohjaaja Woody Allenin kanssa.

Yhdysvaltalaiset näyttelijät Greta Gerwig ja Mira Sorvino on kummatkin nähty elokuvaohjaaja Woody Allenin elokuvissa, mutta naisten kertoman mukaan näin ei tule koskaan enää tapahtumaan. 50-vuotias Sorvino ja 34-vuotias Gerwig ovat kumpikin sanoneet hiljattain erikseen, etteivät he aio enää koskaan työskennellä Allenin kanssa.

Ilmoitukset saivat sytykkeensä jälleen ilmoilla olevasta keskustelusta Allenia vastaan tehdyistä syytöksistä. Allenin adoptiotytär Dylan Farrow on syyttänyt usean vuoden ajan Allenia seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka tapahtui hänen ollessaan seitsemänvuotias. Allen on kiistänyt kaikki syytökset.

Gerwig näytteli vuonna 2012 Allenin elokuvassa To Rome with Love.

– Jos olisin tiennyt silloin mitä tiedän nyt, en olisi näytellyt elokuvassa. En ole työskennellyt hänelle sen jälkeen, enkä tule työskentelemään hänelle enää.

Syytökset seksuaalisesta hyväksikäytöstä

32-vuotias Farrow esitti syytökset ensimmäistä kertaa vuonna 2013 Vanity Fairissa. Hän kirjoitti hiljattain Los Angeles Times -lehteen siitä, kuinka Allenille osoitetaan edelleen suosiota Hollywoodissa syytöksistä huolimatta. 

– Se ei ole vain valta, joka sallii seksuaalisesta häirinnästä syytettyjen miesten pitää uransa ja salaisuutensa. Se on myös kollektiivinen valintamme, että näemme yksinkertaiset tilanteet monimutkaisina sekä päivänselvät lopputulokset "kuka voi tietää" -tilanteina. Systeemi toimi Harvey Weinsteinille vuosikausia. Se toimii edelleen Woody Allenille. 

Allenin tiedottaja julkaisi Farrow'n kirjoitukselle vastauksen, jonka mukaan syytökset on tarkkaan tutkittu poliisin ja viranomaisten toimesta.

– Syytteitä ei ole koskaan nostettu, yksinkertaisen syyn takia: Woody Allen on syytön, lausunnossa todetaan. 

Uudelleen arvioinnin aika

Mira Sorvino, joka esiintyi vuonna 1995 Allenin elokuvassa Rakkauden jumalatar, pohti myös menneisyyttään Allenin kanssa. Sorvinon kirjoittama avoin kirje Farrow'lle julkaistiin hiljattain Huffington Postissa, jonka mukaan Sorvino kertoi tajunneensa nyt, että Farrow on kertonut koko ajan totuuden. Hän kirjoittaa myös tekstissään, ettei aio enää koskaan työskennellä Allenin kanssa.

– Olen niin pahoillani, Dylan! En voi kuvitella miltä sinusta on tuntunut, kaikkina näinä vuosina kun olet katsellut jotakuta, joka satutti sinua kun olit lapsi. Haavoittuvainen pieni tyttö hänen hoivissaan, jota minä ja lukemattomat muut Hollywoodissa ylistimme, ja sivuutimme sinut. Äitinä ja naisena tämä särkee sydämeni puolestasi. 

Sorvino oli yksi Hollywoodin ensimmäisistä naisista, jotka puhuivat kokemuksistaan elokuvatuottaja Harvey Weinsteinista. Kymmenet naiset syyttävät Weinsteinia seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja häirinnästä. 

– Elämme aikana, jolloin kaikki täytyy arvioida uudestaan. Tällainen hyväksikäyttö ei voi jatkua. Jos se tarkoittaa vanhojen jumalien repimistä jalustaltaan, olkoon se niin. 

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat