Mainos

Timothée Chalamet lahjoittaa palkkansa Woody Allenin elokuvasta hyväntekeväisyyteen: "Haluan olla urheiden taiteilijoiden veroinen"

Timothée Chalamet on luvannut lahjoittaa palkkansa Woody Allenin elokuvasta seksuaalisen häirinnän uhreja auttaville järjestöille.

Yhdysvaltalainen näyttelijä Timotheé Chalamet on liittynyt näyttelijöiden joukkoon, jotka haluavat etäännyttää itsensä elokuvaohjaaja Woody Allenista.

22-vuotias näyttelijä ilmoitti Instagram-tilillään 16. tammikuuta, että hän lahjoittaa palkkansa Allenin ohjaamasta elokuvasta A Rainy Day in New York kolmelle hyväntekeväisyysjärjestölle, jotka tukevat seksuaalisen häirinnän ja väkivallan urheja. Kyseinen elokuva on Allenin tuorein tuotanto. 

Hiljattain pinnalle on noussut jälleen keskustelu Allenin adoptiotyttären Dylan Farrow'n syytöksistä isäpuoltaan kohtaan. Farrow syyttää Allenia seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka tapahtui vuonna 1993 Farrow'n ollessa seitsemänvuotias. Allen on kiistänyt kaikki syytökset.

Chalamet kertoi päivityksessään, ettei hän ole pystynyt vastaamaan toimittajien ja arvostelijoiden kysymyksiin päätöksestään esiintyä Allenin elokuvassa sopimuksellisten velvoitusten takia. 

– En halua tehdä voittoa työlläni elokuvassa. Haluan olla urheiden taiteilijoiden veroinen, jotka taistelevat sen puolesta, että kaikkia ihmisiä kohdeltaisiin kunnioituksella ja arvokkuudella, jonka he ansaitsevat.

Perjantaina 12. tammikuuta Chalametin kollega Rebecca Hall A Rainy Day in New York -elokuvasta ilmoitti myös Instagram-tilillään, että hän lahjoittaa palkkansa elokuvasta Time's Up -organisaatiolle. Järjestön tarkoituksena on auttaa seksuaalisen häirinnän uhreja.


Syksyllä 2017 kymmenet naiset syyttivät elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia seksuaalisesta häirinnästä ja hyväksikäytöstä. Dylan Farrow kyseenalaisti pian kohun alkamisen jälkeen sen, miksi Woody Allen ei ole joutunut kohtaamaan seurauksia omista teoistaan samalla tavalla. Farrow kirjoitti Los Angeles Timesissa hiljattain, että näyttelijät ja muut elokuvien tekijät ovat suojelleet Allenia.

Tammikuussa 2018 näyttelijät Mira Sorvino sekä Greta Gerwig ilmoittivat erillisissä yhteyksissä, etteivät he tule työskentelemään Allenin kanssa enää.

0:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.