Brittiläiseksi cocktail-kunikaalliseksi tituleerattu Wayne Collins paljasti Makuja.fi-sivustolle drinkkimaailman kuumimmat tuulahdukset.
Yksi maailman parhaimmista baarimestareista, brittiläinen Wayne Collins vieraili lokakuun puolessa välissä ensimmäistä kertaa Suomessa. Collins saapui vierailulle alkoholi- ja ravintola-alan ammattitapahtuma FinnBariin Helsingin Wanhaan Satamaan, jossa cocktailvelho luennoi rommista.
Kiireisestä aikataulustaan huolimatta Collinsilla oli aikaa kertoa Makuja.fi-sivustolle kuumimmista cocktailtrendeistä.
– Pinnalla ovat edelleen erilaiset vintage-cocktailit ja erityisesti 1800-luvun reseptit, jotka ovat nousseet uuteen suosioon, kun vanhoista reseptikirjoista on tehty uusia painoksia. Baarimestarit ottavat oppia näistä kirjoista ja löytävät uudelleen unohdettuja klassikoita.
Collinsin mukaan ihmiset ovat yhä tietoisempia siitä, mitä suuhunsa laittavat. Tämä näkyy myös baaritiskeillä, kun ihmiset haluavat tietää yhä enemmän juomiensa sisällöstä ja osaavat myös vaatia parasta.
– Jotkut välttelevät tiettyjä sokereita. Monissa drinkeissä käytettävissä siirapeissa on erilaisia keinotekoisia sokereita, ja ihmiset haluavat nyt enemmän luonnollisia aineksia: enemmän hunajaa ja agavea, vähemmän maissisiirappia. On olemassa myös kasvava markkina alkoholittomille drinkeille eli mocktaileille, mutta yritän pysyä erossa niistä, Collins nauraa.


