CNN: Venäläiskenraali Surovikin ollut Wagnerin salainen vip-jäsen – Wagner vaikenee

MTV Uutiset Live 2:16
Katso, miten CNN sai selville Surovikinin kytkökset.

Uutiskanavan mukaan ei ole selvää, mitä palkkasotilasyhtiön vip-jäsenyyteen kuuluu, tai onko jäsenyydestä esimerkiksi taloudellista hyötyä.

Venäläiskenraali Sergei Surovikin on ollut palkkasotilasyhtiö Wagnerin salainen vip-jäsen, uutiskanava CNN:n näkemät asiakirjat antavat ymmärtää.

Asiakirjat on saanut haltuunsa maanpaossa elävän venäläisoligarkin Mihail Hodorkovskin Dossier Center, joka julkaisee Venäjän hallintoon liittyviä paljastuksia. CNN:n mukaan Dossier Center on jakanut asiakirjat uutiskanavalle yksinoikeudella.

Surovikinilla oli asiakirjojen mukaan henkilökohtainen rekisteröintinumero Wagnerilla. Lisäksi ainakin 30 muuta Venäjän asevoimien ja tiedustelupalvelun ylempää virkamiestä on ollut Dossier Centerin mukaan Wagnerin vip-jäseniä.

Uutiskanavan mukaan ei ole selvää, mitä palkkasotilasyhtiön vip-jäsenyyteen kuuluu, tai onko jäsenyydestä esimerkiksi taloudellista hyötyä.

Wagner ei ole vastannut CNN:n kommenttipyyntöön.

Venäläislehti: Surovikin on pidätetty

Surovikin toimi viime vuoden lokakuusta tämän vuoden tammikuuhun venäläisjoukkojen komentajana Ukrainassa.

Riippumaton venäläislehti Moscow Times uutisoi keskiviikkona, että Surovikinin on pidätetty. Lehti perusti tietonsa kahteen Venäjän puolustusministeriötä lähellä olevaan lähteeseen.

Yhdysvaltalainen New York Times -lehti kertoi aiemmin viranomaislähteisiin viitaten, että Surovikin olisi tiennyt etukäteen Wagnerin johtajan Jevgeni Prigozhinin kapinasuunnitelmista. Lehdelle puhuneet viranomaiset kertoivat saaneensa tietonsa yhdysvaltalaistiedustelun tilannekatsauksista.

Venäjän arvellaan aloittaneen puhdistuksen Wagner-kapinan jälkeen 2:14
Katso myös: Venäjän arvellaan aloittaneen puhdistuksen Wagner-kapinan jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat