Putinista julkaistiin poikkeuksellinen suuteluvideo – "Naamion takana asemastaan hyvin peloissaan oleva ihminen"

Putin palasi näyttävästi julkisuuteen – Venäjän armeijassa puhdistuksia 13:42
Katso video: Putin palasi näyttävästi julkisuuteen – Venäjän armeijassa käynnissä puhdistuksia.

Presidentti Vladimir Putin esiintyi poikkeuksellisella videolla hyvin läheisesti kansaa tervehtien. Erikoista esiintymistä sävyttää Venäjän armeijasta liikkuvat tiedustelutiedot, joiden mukaan armeijassa ja puolustusjohdossa on käynnissä puhdistukset.

Venäläiskenraali Sergei Surovikin on pidätetty, pääesikunnan päällikkö Valeri Gerasimovista ei ole nähty viime viikonlopun Wagner-kapinan jälkeen jälkeäkään. Sekasorto Venäjällä näyttää jatkuvan. 

Kremlin on uutisoitu pyrkivän vahvistamaan Putinin suosiota kapinan aiheuttaman sekasorron jälkimainingeissa järjestämällä aktiivisesti valtion ja asevoimien yhtenäisyyttä korostavia tapahtumia. Putin esiintyi myöhään torstain vastaisena yönä Derbentissä Etelä-Venäjällä kansalaisten parissa varsin poikkeukselliseen tyyliin kätellen ja jopa kansalaisia suudellen.

Hymyilevä ja suukotteleva Putin palasi näyttävästi julkisuuteen 0:41
Tämä poikkeava video Putinista ihmetyttää.

MTV:n Maailma ja kotimaa -toimituksen päällikön Mirja Kivimäki näkee Putinin ja hänen hallintonsa olevan ahdingossa. Tällainen "hyväntuulinen kansan pariin jalkautuminen" on merkki huolesta.

– Putin ja hänen joukkonsa yrittävät palauttaa kulissit paikalleen, ilmaisemaan, että Putin on elossa, johtaa kansaa ja on edelleen suosittu, Kivimäki analysoi MTV Uutisten Livessä.

– Kertoo aika paljonkin myös pelosta, että asema on selkeästi kyseenalainen.

Kivimäen mielestä hyvin erikoisen Putinin esiintymisestä tekee se, ettei presidentti ole esiintynyt viime aikoina käytännössä lähelläkään muita ihmisiä.

– Tässä hän tulee kansan pariin, koskettelee heitä, jopa suutelee heitä, antaa ainakin näennäisesti täysin valikoitumattoman väkijoukon tulla luokseen.

– Monet Kremlissä pidetyistä puheista ovat olleet sellaisia, että hänen ja yleisön välillä on niin pitkä matka, että todennäköisesti yleisöstä ei pystyisi edes erottamaan, onko se aidosti Putin vai joku muu. Tätä on tulkittu, että hän on peloissaan oman henkensä ja terveytensä puolesta – toisaalta koronan, toisaalta salamurhan pelon vuoksi.

Muutos öisellä videolla on Kivimäen mukaan ilmeinen. Hän kuitenkin epäilee videolla nähdyn joukon olleen etukäteen koottu ja tarkastettu. Se kuitenkin osoittaa presidentin olevan ainakin väitetysti muualla kuin Moskovassa.

– On ehkä mahdollista, että Putin kokee olonsa tällä hetkellä turvallisemmaksi tuolla Etelä-Venäjällä kuin Kremlissä nyt.

Kivimäen mukaan nyt nähty video muistuttaa hieman Putinin aiemmista, kevyemmistäkin esiintymisistä.

– Tuon hymyilevän, suutelevan Putinin naamion takana on nyt asemastaan hyvin peloissaan oleva ihminen, Kivimäki painottaa.

Katso koko keskustelu jutun ylälaidassa olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat