Mainos

Veikkausliigankin tuloksia järjestellyt Perumal CNN:lle: "Se oli helppoa"

Suomessakin Veikkausliiga-otteluiden tulosten järjestämisestä tunnettu ja tuomittu Wilson Raj Perumal on kertonut CNN:n haastattelussa yksityiskohtia rikollisista toimistaan.

Singaporelainen Perumal kertoo haastattelussa järjestelleensä uransa aikana jalkapallo-ottelun tuloksia ympäri maailman. Otteluita hän arvioi olleen 80-100.

– En ole koskaan oikeastaan laskenut, mutta luulen, että otteluita pitäisi olla 80-100, Perumal kertoi CNN:n haastattelussa.

Perumalin mukaan otteluiden järjestäminen oli yllättävän helppoa.

– Olin välillä vaihtopenkillä neuvomassa pelaajia ja antamassa käskyjä valmentajalle. Se oli helppoa. Mitään valvontaa ei ollut, Perumal kuvailee toimintaansa.

Perumalin mukaan yhteistyö myös monien jalkapalloliittojen ja tuomareiden kanssa oli mutkatonta. 

Perumal jatkoi rikollista toimintaansa pitkään. Vasta kun hänet pidätettin ja tuomittiin vuonna 2011, hän alkoi tehdä pesäeroa entiseen elämäänsä.

Tällä hetkellä Perumal auttaa Euroopassa poliisia ottelumanipulointien vastaisessa taistelussa.

Perumal tienasi otteluiden tulosten järjestämisestä noin viisi miljoonaan dollaria. Rahoista ei ollut kuitenkaan iloa pitkään, sillä Perumal kertoo menettäneensa kaiken uhkapelissä.

Paikallisotteluista maaotteluihin

Perumal kertoo aloittaneensa otteluiden tulosten järjestämisen paikallisista otteluista. Ensin tuli kuitenkin kiinnostus vedonlyöntiin.

– Jäin siihen koukkuun enkä halunnut hävitä. Niinpä aloin järjestellä paikallisia otteluita, hän muistelee.

Verkkomaailman alkaessa avautua 1990-luvulla Perumalin mahdollisuudet laajenivat huimasti.

– Saatoimme nähdä otteluita ympäri maailman. Minulla oli mahdollisuus toimia haavoittuvissa maissa, missä ihmiset olivat taipuvaisia hyväksymään lahjuksia, Perumal kertoo.

Perumalin ensimmäinen kansainvälinen ottelu oli Zimbabwen ja Bosnia Herzegovinan ystävyysottelu 1997. Järjestely epäonnistui vahinkomaalin vuoksi.

Kymmenen vuotta myöhemmin Perumal kokeili uudestaan onneaan Zimbabwen kanssa. Asiagate-nimellä tunnettussa vyyhdissä lahjottiin sekä pelaajia että tuomareita.

FIFA:n ottelumanipulointien parissa työskennellyt tutkija Terry Steans kertoo olleensa hyvin järkyttynyt lukiessaan selvitystä tapauksesta.

– Luin ja ajattelin, ettei tämä voi olla totta. Tämä ei voi olla näin helppoa ja näin laajalle levinnyttä. Viisi vuotta myöhemmin tiesin paremmin, Steans kertoo CNN:lle.

Useita vankeustuomioita

Perumal kertoo yltäneensä  otteluiden tulosten järjestämisessä 70-80 prosentin onnistumisasteeseen.

Hän väittää, että hänellä on ollut sormensa pelissä muun muassa Olympialaisissa, MM-jalkapallon karsinnoissa ja naisten MM-jalkapallokisoissa.

Aina järjestelyt eivät kuitenkaan toimineet Perumalin toivomalla tavalla ja merkkinä siitä hänellä on takanaan kolme vankeustuomiota Singaporesta.

Vuonna 2011 Perumal tuomittiin Lapin käräjäoikeudessa kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen lahjomisesta elinkeinotoiminnassa, väärennyksestä, valtionrajarikoksesta ja haitanteosta virkamiehelle.

Tuomio liittyi Rovaniemen palloseuran ottelutulosten järjestämiseen 2008-2011. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.