Mainos

CNN julkaisi salaisen raportin: Kiina voisi katkaista sähköt Filippiineiltä milloin tahansa – valta herättää maailmanlaajuista huolta

Filippiinien sähkönjakelujärjestelmä on Kiinan hallinnon kontrollissa ja Kiina voisi katkaista maalta sähköt koska tahansa, kertoo uutiskanava CNN.

Tieto perustuu Filippiinien päättäjille tehtyyn sisäiseen raporttiin, jonka uutiskanava on saanut nähdäkseen.

Kiinan valtion sähköverkkoyhtiöllä on 40 prosentin osuus Filippiinien kansallisesta sähköverkkoyhtiöstä (NGCP), joka on hallinnoinut maan sähkölinjoja vuodesta 2009 lähtien.

Kiinan omistus kansallisessa verkkoyhtiössä huolettaa

Raportti kertoi, että ainoastaan kiinalaisilla insinööreillä on pääsy joihinkin sähkönjakelulle tärkeisiin järjestelmiin.

Oppositiosenaattori Risa Hontiveros kertoi, että Kiinan omistus kansallisessa sähköverkkoyhtiössä on huolestuttavaa kansallisen turvallisuuden kannalta.

NGCP:n kautta tulevat sähköt noin 78 prosenttiin kaikista saarivaltion kotitalouksista, raportti kertoo. Raportissa varoitetaan myös muun muassa siitä, että järjestelmä on monelta osin riippuvainen kiinalaisen teknologiajätti Huawein teknologiasta.

Huawei ei kommentoinut asiaa CNN:lle.

Huawei on ollut tänä vuonna moneen otteeseen maailmanlaajuisen huolen aiheena. Kärkkäimmät arvostelijat ovat nähneet Huawein Kiinan valtion käsikassarana, jonka laitteiston kautta Kiina pyrkii vakoilemaan länsimaita.

6:15
Millaiseksi mahdiksi Kiina on pyrkimässä?

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja