Mainos

Clintonin todistusvideo ei kuohuttanut

Presidentti Bill Clintonin nelituntinen videolausunto, joka tarjoiltiin suoraan amerikkalaisten olohuoneisiin eilen, ei jaksanut enää kuohuttaa ihmisten tunteita. Tänään julkistettujen mielipidekyselyjen mukaan presidentin kansansuosio on edelleen vankka ja amerikkalaisten enemmistö vastustaa hänen syyttämistään valtakunnanoikeudessa.

CNN-tv-yhtiön ja USA Today -lehden kyselyn mukaan Clintonia tukee yhä 66 prosenttia amerikkalaisista. Hänen suosionsa oli jopa kasvanut kuusi prosenttiyksikköä viime sunnuntaista. 66 prosenttia on myös sitä mieltä, ettei presidenttiä pidä asettaa syytteeseen valtakunnanoikeudessa. NBC-yhtiön kysely puolestaan paljasti, että vain 28 prosenttia amerikkalaisista uskoo presidentin puhuvan totta. Silti 57 prosenttia haluaa hänen jatkavan virassaan.

ABC-yhtiön kyselyn mukaan 70 prosenttia amerikkalaisista on sitä mieltä, että Clinton oli oikeassa kieltäytyessään kertomasta yksityiskohtia seksisuhteestaan Monica Lewinskyyn. Samalla syyttäjät saivat 59 prosentilta moitteet siitä, että he tekivät tunkeilevia kysymyksiä ja peräsivät liian tarkkoja yksityiskohtia.

Kansainvälinen lehdistö tuohtui

Amerikkalaislehdistä poiketen kansainvälinen lehdistö vimmastui Clinton-videon esittämisestä. Päivän kommenteissa kyseltiin, romahduttaako presidentin julkinen riepottelu virkaan liittyvän arvovallan ja heikentääkö se Yhdysvaltain johtajan asemaa maailmanpolitiikassa.

Wienissä ilmestyvä Der Standard -lehti kirjoitti, että Clintonin "julkinen teloitus ihmisenä" karsii västämättä myös presidentinvirkaan kuuluvaa auktoriteettia. Neue Zürcher Zeitungin mukaan on eurooppalaisen oikeustajun vastaista, että julkisen viran haltija voidaan yksityiselämää koskevissa asioissa jättää säälimättä median armoille - täysin vailla sitä suojaa, joka kuuluu jokaiselle kansalaiselle.
(STT-Reuters-DPA)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.