Mainos

Clinton vannoo virkavalansa huomenna

Juhlavat seremoniat ja tiukat turvatoimet ovat pääosassa huomenna, kun presidentti Bill Clinton vannoo Washingtonissa virkavalan aloittaessaan toisen virkakautensa. Clinton pyrkii toisella kaudellaan varmistamaan itselleen paikan historiankirjoissa yhtenä Yhdysvaltain suurmiehistä.

Turvatoimet eivät ole koskaan aiemmin olleet niin tiukat presidentin virkaanastujaisissa kuin tällä kertaa. Amerikkalaisten tuoreessa muistissa on Oklahoman pommi-isku parin vuoden takaa, Atlantan olympialaisissa räjähtänyt pommi viime kesältä sekä New Yorkissa viime aikoina löydetyt kirjepommit.

Saattaa kuitenkin käydä niinkin, että Clintonin nimi liitetään lähivuosina julkisuudessa enemmän skandaaleihin ja naisjuttuihin kuin talouteen, budjetin alijäämäisyyteen tai Yhdysvaltain johtavaan rooliin maailmanpolitiikassa.

Clinton erittäin suosittu

Clinton on kivunnut erittäin korkealle äskettäisissä mielipidekyselyissä. USA Today -lehden teettämässä kyselyssä 62 prosenttia amerikkalaisista oli sitä mieltä, että Clinton hoitaa virkansa hyvin. Päinvastaista mieltä oli vain 31 prosenttia kysellyistä.

Suosiolukemat ovat yhtä suuret kuin Ronald Reaganilla, kun tämä aloitti toisen virkakautensa 1985. Clintonin asemaa ihmisten silmissä eivät tunnu heikentäneen myöskään Paula Jones -jutun käänteet sen enempää kuin demokraattisen puolueen vähemmän hienostuneet varojen keräämistavat viime syksyn vaalien alla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.