Mainos

Clinton-oikeudenkäynti suljetuin ovin

Presidentti Bill Clintonin vastainen oikeudenkäynti valtakunnanoikeutena toimivassa senaatissa jatkui tänään, kun syyttäjät vaativat presidenttiä itseään ja kolmea muuta todistajaa kuultaviksi oikeudessa.

Clintonin lisäksi kuultavaksi vaadittiin Monica Lewinskyä, Clintonin ystävää Vernon Jordania ja Valkoisen talon avustajaa Sidney Blumenthalia. Senaatin oli määrä tänään keskustella suljettujen ovien takana siitä, kutsutaanko oikeuteen todistajia lainkaan. Vielä tiistai-iltana tai keskiviikkona senaatti äänestää siitä, hylätäänkö syytteet presidenttiä vastaan vai jatkuuko käsittely todistajien kuulemisella.

Senaatin uskotaan äänestävän ensin siitä, hylätäänkö presidentin vastaiset syytteet ja vasta sen jälkeen todistajien kutsumisesta. Syytteiden hylkäämiseen ei uskota, sillä senaatissa on republikaanien enemmistö.

Clintonia syytetään väärästä valasta ja oikeuden estämisestä Monica Lewinsky -jupakan yhteydessä. Senaatti torjui maanantaina ehdotuksen oikeudenkäynnin tekemisestä julkiseksi äänin 57-43.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.