Mainos

Clinton ja Obama kosiskelevat kannattajia

Viikonlopun esivaalitaistelun jäljiltä demokraattien taisteluparin Barack Obaman ja Hillary Clintonin välinen ero on kutistunut muutamaan kymmeneen valitsijamieheen. Obama on kuronut ehdokkaiden välistä eroa umpeen huimaa vauhtia ja suosio tuntuu vaan lisääntyvän.

Puolueensa presidenttiehdokkaaksi valittavan tulee saada yhteensä 2025 ääntä ja tilanne tällä hetkellä on 1213 valitsijamiestä Clintonille ja 1262 Obamalle. Jokainen ääni on kummallekin ehdokkaalle olennaisen tärkeä, joten taistelu kannatuksesta käy kuumana.

Kannatuksen kosiskelua jo pudonneilta

Molemmissa leireissä on kerätty kannatusta muun muassa äänitetyillä puhelinviesteillä kannattajille ja suurilla väenkokouksilla, jossa tunnelma lähentelee hurmosta, mutta myös kalastelemalla kisasta jo pudonneiden kilpailijoiden kannatusta.

Tällä hetkellä taistoa käydään jo kisasta tippuneen John Edwardsin kannatuksesta. Hillary Clinton tapasi Edwardsin jo viime torstaina kosiskellakseen häntä puolelleen. Obaman on määrä tavata entinen kilpakumppaninsa tänään illalla. Edwardsin mielipidettä pidetään tärkeänä, mitä tiukemmaksi kisa käy.

John McCain vastaan Clinton tai Obama

Molempien vaaliteemaksi on myös noussut marraskuisten presidentinvaalien republikaanivastuksen kukistaminen.

Clintonin mukaan hänen valttinaan marraskuisissa vaaleissa olisi vahva ulkopolitiikan tuntemus.

- Jos senaattori McCain on republikaanien ehdokas, mikä on hyvin todennäköistä, he tekevät kaikkensa, jotta vaalien pääteemana olisi ulkopolitiikka ja kotimaan turvallisuus.

Myös Obama on ottanut kantaa mahdolliseenJohn McCaininkanssa käytävään marraskuiseen taistoon.

- Hän on todellinen sotasankari. Hän on päättänyt yhtyä George Bushin politiikkaan, tarvitsemme demokraattiehdokkaan tuomaan vaihtelua tähän.

Esivaalit jatkuvat huomenna Virginiassa, Marylandissa ja Washington DC:ssa.

Lue juttu:

(MTV3-New York Times-CNN-Newsweek)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.