Christian Eriksen palasi pelikentille – yleisöltä upea reaktio

Tanskalaisjalkapalloilija Christian Eriksenin paluu tositoimiin toteutui lauantaina, reilut kahdeksan kuukautta sen jälkeen, kun hän sai sydänpysähdyksen Suomen ja Tanskan välisessä EM-kisaottelussa kesäkuussa. Eriksen, 30, tuli vaihdosta kentälle, kun hänen seuransa Brentford hävisi Englannin Valioliigassa Newcastlelle 0–2.

Rytmihäiriötahdistimen saanut Eriksen siirtyi tammikuun lopulla Brentfordiin italialaisesta Interistä, sillä Italian terveyssäännökset estivät uran jatkumisen saapasmaassa. Nyt paluu pelaajaksi on totta, ja Brentfordin stadionilla suuret suosionosoitukset saanut Eriksen oli tunteikkaana pelin jälkeen.

–  Jos lopputuloksen jättää huomiotta, olen onnellinen mies. Sen jälkeen, mitä olen käynyt läpi, paluun tekeminen tuntuu ihmeellisen upealta, Eriksen sanoi Sky Sportsille.

–  Kaikki ovat täällä – perheeni, vanhempani, lapseni, anoppini ja pari tohtoria, jotka ovat auttaneet minua kaikessa. Se, mitä he ovat käyneet läpi, on vielä rankempaa kuin mitä minä olen käynyt läpi.

Tottenham murskasi Leedsin 4–0 ja Crystal Palace–Burnley päättyi 1–1-tasapeliin. Manchesterissä United hallitsi, mutta jäi 0–0-tasapeliin putoamistaistossa olevan Watfordin kanssa. Ottelua ennen kummankin joukkueen pelaajat seisoivat yhdessä pitäen esillä viestiä, jossa luki kuudella kielellä "rauha". Old Trafford -stadionin katsomossa liehui myös Ukrainan lippuja.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan oli koskettavasti esillä myös Brightonin ja Aston Villan ottelussa. Villan vei johtoon Matt Cash, ja hän nosti maalinsa jälkeen pelipaitaansa paljastaen aluspaidassaan olleen viestin. Siinä lähetettiin tukea Ukrainassa pelaavalle, Cashin maajoukkuetoverina Puolan joukkueessa olevalle Tomasz Kedzioralle.

–  Pysy vahvana, veljeni, Cashin paidassa luki.

Paidan pois otto toi Cashille varoituksen, mutta viesti välittyi maailmalle.

Lue myös:

    Uusimmat