Mainos

CHL kiinnostaa Keski-Euroopassa Suomea enemmän – "Herätyspiste SM-liigalle"

8:10

CHL:n jatkopeleissä nähdään vain kaksi suomalaista joukkuetta, sillä vain Kärpät ja Tappara selvittivät tiensä pudotuspeleihin. C Moren asiantuntijoiden mukaan CHL:n asema on Suomessa paljon heikompi kuin muualla Euroopassa.

CHL:n lohkovaihe sujui suomalaisittain mollivoittoisesti, sillä vain Kärpät ja Tappara jatkavat otteitaan pudotuspeleissä. Suomen sijoitus CHL-listauksessa on pudonnut kolmanneksi, mikä tarkoittaa yhden joukkuepaikan menettämistä Sveitsille. C Moren asiantuntija Risto Dufvan mukaan CHL on muualla Euroopassa merkittävämpi kuin Suomessa.

– CHL:n merkitys on jopa suurempi Keski-Euroopassa kuin Suomessa, jossa on kuitenkin erittäin vahva liiga, millä on iso merkitys, Dufva toteaa.

– Se on iso juttu eurooppalaiselle jääkiekolle. Toivon, että se olisi myös jonkinlainen herätyspiste SM-liigalle, koska kymmenen vuoden aikana Ruotsi on ottanut harppauksen eteenpäin ja Sveitsi on myös mennyt eteenpäin rahallisesti, Petteri Nokelainen toteaa. 

– Sveitsi pystyy tarjoamaan pelaajille aivan eri tason palkkaa, mitä Suomessa. Jollain keinolla se bisnes pitää saada myös sille tasolle. Se menee ihan käsi kädessä niiden pelaajien kanssa, joita saadaan liigaan. Se tuo myös sitä tasoa, Nokelainen jatkaa.

Suomalaisjoukkueiden CHL-otteluissa yleisömäärät ovat olleet iso pettymys. Vain HIFK:n yleisökeskiarvo kestää vertailun CHL:n kärkijoukkueiden kanssa. Tapparan, Kärppien ja JYPin yleisökeskiarvo on vain hieman yli 3000. Ylivoimaisesti paras yleisökeskiarvo on Bernillä, sillä joukkueen otteluissa on istunut keskimäärin 8516 katsojaa.

– Harmi, ettei Suomessa yleisö ole ottanut tätä omakseen. Keski-Euroopassa se on yleisöllekin kova juttu, Dufva harmittelee.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja