CHL-finaalissa valtaisa suomalaispanos: yksi maali voi ratkaista – nyt on syy olla ruotsalaisten puolella!

0:50
Ruotsalaiskonkari ohjaa Joel Mustosen kudin verkkoon.

Jääkiekon CHL-finaalissa ei pelaa suomalaisjoukkueita, mutta ottelussa ratkaistaan paljon myös suomalaisittain.

Tshekkiläinen Mountfield ja ruotsalainen Frölunda kohtaavat CHL:n finaalissa 4. helmikuuta Ostravassa. Mestaruuden ja suurten palkintorahojen lisäksi ottelussa pelataan ensi kauden CHL-maapaikoista.

Tuloksella on vaikutuksensa myös suomalaisjoukkueisiin.

Jos Mountfield voittaa ottelun varsinaisella peliajalla, ansaitsee Tshekki neljännen maapaikan ensi kauden CHL-otteluihin. Samalla Suomi menettäisi yhden paikan, jolloin ensi kaudella CHL:ssä pelaisi vain kolme suomalaisjoukkuetta.

Jos taas Mountfield voittaa ottelun vasta jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa, Suomi säilyttää neljä maapaikkaa. Näin käy myös ottelun päättyessä Frölundan voittoon. 

Maapaikat määräytyvät CHL:n monimutkaiset rankingin perusteella. Rankingissa tarkastellaan seurojen menestystä neljän viimeisimmän kauden ajalta.

Suomi on tällä hetkellä rankingissa sijalla 5 (kolme maapaikkaa), mutta nousee neljänneksi Tshekin ohi (4 maapaikkaa), jos Mountfield ei voita finaalia varsinaisella peliajalla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja