Tapparalla satojen tuhansien eurojen jättipeli CHL:ssä – finaali saatetaan järjestää Tampereella

2:24
Videolla maalikooste Tapparan ja EV Zugin ensimmäisestä välieräottelusta.

Tampereen Tappara pelaa tänään tiistaina toisen ja ratkaisevan CHL-välieräottelun sveitsiläistä EV Zugia vastaan. Tappara voitti ensimmäisen taiston 2–0. Finaaliin etenee paremmalla yhteismaalilukemalla. Tämän illan kamppailussa on myös isot taloudelliset panokset.

Tappara säväytti viime tiistain välieräavauksessa, kun se jätti Sveitsin hallitsevan mestarin EV Zugin nollille. Kirvesrinnoilla maalinteossa onnistuivat Mikael Seppälä ja Niko Ojamäki.

Tapparan maalilla Christian Heljanko nappasi nollapelin 21 torjunnan myötä.

Avauspelin tulos tiesi sitä, että Tappara lähtee vahvoista asetelmista illan toiseen osaotteluun. Tiistain väännössä on myös isot taloudelliset panokset.

CHL:n tämän kauden voittaja kuittaa noin 500 000 euron palkintorahat. Finaalin häviäjä saa noin 330 000 euroa.

– Välieräpaikasta irtosi noin 45 000 euron korvaus. Tähän asti on puhuttu käytännösssä plus miinus nolla -summapelistä, Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro kuvailee CHL:n palkintorahoja MTV Urheilulle.

Sen lisäksi, että finaalipaikka toisi Tapparalle satojen tuhansien eurojen korvauksen, on pöydällä myös toinen porkkana.

CHL-finaali kun saatetaan pelata Tampereella.

– Mikäli pääsemme siihen vaiheeseen, olemme halukkaita järjestämään finaalin Tampereella. CHL:n hallitus päättää, että missä se järjestetään, kun joukkueet ovat selvillä, Aro avaa proseduuria.

EV Zugin ja Tapparan toinen välieräottelu käynnistyy tänään kello 21.15. Ottelu on nähtävillä C Moren kanavilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa. Taiston selostaa Antero Mertaranta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja