Muhkea potti tarjolla! SM-liigan runkosarjapalkinto vain murto-osa CHL-mestaruudesta

Jääkiekon CHL-kausi huipentuu huomiseen finaaliin 2:01

Jyväskylän JYP ja ruotsalainen Växjö Lakes pelaavat Euroopan jääkiekkoherruuden lisäksi isoista palkintorahoista Champions Hockey Leaguen finaalissa tiistaina.

MAINOS

CHL-finaali tiistaina
C Morella!

Växjö-JYP
Ennakkotunnelmat klo 19.00 ja finaaliottelu klo 19.45 C More Sport 1:llä ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa! Studiovieraana Jokerien päävalmentaja Jukka Jalonen.

Tilaa C More tästä!

Loppuottelu pelataan Växjön kotiluolassa Etelä-Ruotsissa.

Panoksena on CHL-pokaalin lisäksi tuntuvat rahapalkinnot, sillä mestari saa kiikuttaa toimistolleen 300 000 euron suuruisen shekin. Loppuottelun hävinnyt osapuoli kuittaa 200 000 euroa.

Rahapotit ovat tuntuvia, jos niitä vertaa vaikka SM-liigan runkosarjan voittajan palkintoon. Liigan kilpailutoimenjohtajan Arto I. Järvelän mukaan runkosarjan ykkönen saa 32 650 euroa. Pudotuspelien lipputulopotti jaetaan niin, että mestari kuittaa siitä noin 20 prosenttia ja osuus pienenee portaittain muiden playoff-joukkueiden välillä.

SM-liiga on kuitenkin suomalaisseurojen pääasiallinen tulonlähde, sillä lippu- ja myyntituloja kerryttäviä kotiotteluita pelataan huomattavasti enemmän kuin CHL:ssä.

CHL:n merkitys on kuitenkin kasvamassa, sillä palkintorahat ovat nousussa. Ensi kaudella mestari saa 365 000 euroa, vuotta myöhemmin 430 000 euroa ja lopulta viiden vuoden päästä CHL-tittelistä irtoaa muhkea 720 000 euron potti.

Hytönen: Tämä voi olla monelle se ensimmäinen ja viimeinen mahdollisuus 6:11

Virtanen: Haluan nähdä JYPin joka on mentaalisesti valmis 1:37

Lue myös:

    Uusimmat